Βασιλακόπουλος: Τα πάρτι χωρίς μέτρα οδηγούν σε “έκρηξη” κρουσμάτων – ΒΙΝΤΕΟ

«Δεν μπορεί να υπάρξει ασφαλής εκκίνηση του τουρισμού με τον τρόπο που γινόταν πριν την πανδημία αν ο κόσμος δεν εμβολιαστεί μαζικά» τόνισε ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ.

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας ανέφερε πως «τα μοριακά τεστ και τα rapid test είναι πραγματικά χρήσιμα αλλά δεν μπορούν να εξασφαλίσουν ότι ο έχων αρνητικό τεστ πραγματικά δεν νοσεί. Δυστυχώς ένα τεστ μπορεί να είναι ψευδώς αρνητικό. Δηλαδή να έχει κάποιος κορονοϊο και το τεστ να μην το δείξει».Τα πάρτι οδηγούν σε «έκρηξη» κρουσμάτων

«Τα πάρτι χωρίς κανένα μέτρο προστασίας είτε γίνονται σε ιδιωτικούς χώρους είτε σε νυχτερινά κέντρα είναι σχεδόν αδύνατον να μην οδηγήσουν σε “έκρηξη κρουσμάτων”» ανέφερε ο κ. Βασιλακόπουλος. «Οι χώρες που έχουν τέτοιες “εκρήξεις” κρουσμάτων είναι η Ισπανία, Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ελλάδα, γιατί είναι τουριστικές χώρες και πολλοί νέοι που είναι ανεμβολίαστοι προσπαθούν να διασκεδάσουν όπως πριν» πρόσθεσε.

Ο κ. Βασιλακόπουλος δήλωσε πως μπορεί να υπάρξουν όμοιες καταστάσεις και σε άλλα νησιά της χώρας αν συνεχίσουν να διασκεδάσουν οι νέοι με τον ίδιο τρόπο εκτός αν αυτή η διασκέδαση επιτραπεί μόνο για πλήρως εμβολιασμένους.

«Έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν»Ο καθηγητής Πνευμονολογίας έκανε έκκληση στους νέους να εμβολιαστούν άμεσα λέγοντας πως προλαβαίνουν το υπόλοιπο καλοκαίρι να γλεντήσουν και πως το εμβόλιο είναι η μόνη λύση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ