Πώς μπλόκαραν δύο πάρτι με εκατοντάδες άτομα σε βίλες της Μυκόνου – Το τηλεφώνημα σε επιχειρηματία

Στο παρά πέντε ακυρώθηκαν δύο πάρτι με τη συμμετοχή εκατοντάδων ατόμων σε βίλες της Μυκόνου. Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN, το ένα πάρτι είχε διοργανώσει πολύ γνωστός επιχειρηματίας και θα γινόταν σε μια μεγάλη βίλα με περισσότερους από 700 καλεσμένους. Μάλιστα, ήταν έτοιμα και ηχοσυστήματα. Η πληροφορία έφτασε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και λίγο μετά την ανακοίνωση των έκτακτων μέτρων για το νησί των ανέμων, οι αστυνομικοί επικοινώνησαν μαζί του. Του υπενθύμισαν ότι το πρόστιμο είναι 50.000 ευρώ και του τόνισαν ότι θα διενεργηθεί έλεγχος. Έτσι το πάρτι ακυρώθηκε.

Στις Αρχές έφτασε όμως πληροφορία και για δεύτερο πάρτι που διοργάνωνε ένας Αμερικανός σε βίλα με περισσότερους από 200 καλεσμένους. Οι αστυνομικοί τον ενημέρωσαν για τα μέτρα που ισχύουν και του είπαν ότι θα ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Μάλιστα, οι αστυνομικοί παρέμειναν στον χώρο μέχρι να αποχωρήσουν τα συνεργεία που είχαν κληθεί για να στήσουν τα ηχοσυστήματα.

Το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Στη Μύκονο έχουν φτάσει 40 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να ενισχύσουν τον ελεγκτικό μηχανισμό. Μάλιστα θα στελεχώσουν μια άκρως επιχειρησιακή ομάδα. Πρόκειται για τις ομάδες ΟΠΚΕ που θα περιπολούν σε όλο το νησί από τη 1 τα ξημερώματα και μετά. Ακόμη, επί 24ωρου βάσεως θα πετούν τα drone της ΕΛ.ΑΣ. πάνω από τη Μύκονο, κυρίως στα σημεία για τα οποία υπάρχουν πληροφορίες για διοργάνωση πάρτι. Οι τοπικές αρχές λένε ότι οι επιχειρηματίες πειθάρχησαν στα μέτρα, όμως αυτό που τους ανησυχεί είναι το τι θα γίνει όταν αρχίσουν να διοργανώνονται πάρτι σε βίλες, ιδίως μετά την απαγόρευση νυχτερινής κυκλοφορίας, γι’ αυτό έχουν ενεργοποιήσει το πληροφοριακό τους δίκτυο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ