Βασιλακόπουλος στον Realfm 97,8: Αν ανοίξει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους, τα κορονοπάρτι θα μειωθούν

“Έχω προτείνει εδώ και ένα μήνα πριν ξεκινήσουν τα πολλά κορονοπάρτι, όχι για να θεραπεύσουμε τα κορονοπάρτι που και αυτά θα μειωθούν αν ανοίξουμε την εστίαση στους εξωτερικούς χώρους, αλλά κυρίως για να θεραπεύσουμε την ενδοοικειακή μετάδοση. Τεράστιο ποσοστό της μετάδοσης αυτή τη στιγμή συμβαίνει μέσα στα σπίτια” δήλωσε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, μιλώντας στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

“Πιστεύω ότι αν ανοίξει η εστίαση μόνο σε εξωτερικούς χώρους και η ενδοοικειακή μετάδοση θα μειωθεί και οι πλατείες θα γίνουν πιο αραιές, τα κορονοπάρτι θα μειωθούν” τόνισε.

Αναφορικά με το Πάσχα είπε ότι “βλέπουμε ότι τα μέτρα που αρχικά λαμβάναμε που λεγόνταν lockdown είχαν στόχο να μειωθούν οι ανθρώπινες επαφές και έτσι να μειωθεί η μετάδοση. Δεν λειτουργούν πλέον. Άρα ο κόσμος δεν συμμετέχει στην εφαρμογή. Αν αυτόν τον κόσμο τον κρατήσουμε πυκνά στην Αθήνα ή στις πόλεις, θα έχουμε πολύ μεγαλύτερη μετάδοση στις πόλεις, ίσως προστατέψω κάποια χωριά αυτό είναι αλήθεια με την έννοια ότι μπορεί κάποιο χωριό να μην έχει κρούσμα και κάποιος απρόσεχτος να μεταδώσει τον κορονοϊό. Αν πάρετε όμως όλη την επικράτεια ο κόσμος θα αραιώσει, όσο αραιώνουμε τόσο μειώνεται η μετάδοση. Το επιχείρημα ότι θα διασπαρεί ο ιός από την κατακόκκινη Αθήνα στις πράσινες περιοχές, θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι στην Ελλάδα δεν υφίστανται πράσινες περιοχές. Μακάρι να είχαμε… Υπάρχουν μόνο δύο – τρεις πορτοκαλί περιοχές. Στην τελική ας επιτραπεί στους εμβολιασμένους με δύο δόσεις και στους έχοντες αναρρώσει από τον κορονοϊό, να μετακινηθούν, έτσι ώστε τουλάχιστον να αραιώσουμε. Αν μείνουμε 5 εκατ. στην Αθήνα, τι θα κάνουμε; Θα κάτσει ο καθένας μέσα στο σπίτι του με την ατομική του οικογένεια; Δεν θα συμβεί. Οι πλατείες θα είναι γεμάτες γιατί θα είναι αργία, θα γίνει ο χαμός στις παραλίες, θα πυκνώσει ο κόσμος αντί να αραιώσει. Θα πετύχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα” σημείωσε.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.