“Βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων”

“Βάρβαρη επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων”

«Από το πρωί που έληξε η εκεχειρία ο Ισραηλινός στρατός ξεκίνησε βομβαρδισμούς σε κατοικημένες περιοχές», ανέφερε στην εκπομπή του Κώστα Χαρδαβέλλα και της Έρης Πανάγου στον Real Fm 97.8, ο Ζεράρ Μοχαμάτ από την Παλαιστινιακή πρεσβεία της Αθήνας.

«Αυτοί που διαπραγματεύονταν στο Κάιρο δεν είναι η Χαμάς μόνο. Υπάρχει μία αντιπροσωπεία που εκπροσωπεί όλες τις παρατάξεις και έχει μία ξεκάθαρη γραμμή και ξεκάθαρα αιτήματα, τα οποία είναι και ανθρώπινα», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Εμείς ζητάμε σαν Παλαιστινιακή ηγεσία κάποια ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν ζητάμε κάτι παράλογο».

«Από τη στιγμή που υπάρχει αυτή η αδιαλλαξία του Ισραήλ και στα αιτήματα τα δικά μας, είναι φυσικό επακόλουθο να μην υπάρχουν συμφωνίες. Δεν είναι το θέμα τώρα ποιος ξεκίνησε τον βομβαρδισμό. Το ζήτημα είναι γενικά οι βομβαρδισμοί στη Γάζα. Υπάρχει ένα γενικό πρόβλημα το οποίο πρέπει η Διεθνή κοινότητα να το καταλάβει.  Υπάρχει μία κατοχή», υπογράμμισε και συμπλήρωσε:

«Αυτή η βάρβαρη και εγκληματική επίθεση των ισραηλινών δυνάμεων κατά του άμαχου πληθυσμού στη Λωρίδα της Γάζας είναι η συνέπεια κατοχής . Από κει και πέρα οι αντιδράσεις τις παλαιστινιακής πλευράς που ουσιαστικά έχει κάθε δικαίωμα να αντιστέκεται και να αμύνεται».

 

Ακούστε το ηχητικό:

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ