Βάρη: «Έπεσαν 270 κεραυνοί μέσα σε μία ώρα» λέει ο δήμαρχος – Προκάλεσαν φωτιές σε έξι σημεία

Περιορίστηκε η φωτιά που ξέσπασε στη Βάρη και την ευρύτερη περιοχή. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από κεραυνούς. Σύμφωνα με όσα είπε ο δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, έπεσαν 270 κεραυνοί μέσα σε μια ώρα, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έξι εστίες φωτιάς σε διαφορετικά σημεία στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης, Βούλας και του Κορωπίου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε στο OPEN ο δήμαρχος της Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος «δεν είχαμε έναν κεραυνό, αλλά μια “ωριαία συναυλία” με κεραυνούς. Έπεσαν περίπου 270 από τις 5:30 μέχρι τις 6:30», ενώ ανέφερε πως ξεκίνησαν έξι φωτιές σε δασικές περιοχές γύρω από την πόλη.

«Ξέσπασαν έξι φωτιές σχεδόν συγχρόνως. Εγώ δεν το έχω ξαναδεί αυτό, αλλά ακόμη και οι άνθρωποι της Πυροσβεστικής δεν έχουν αντιμετωπίσει τέτοιο φαινόμενο. Τόσο σφοδρή κεραυνοπληξία δεν έχουμε συναντήσει ποτέ», τόνισε, σημειώνοντας ότι άμεσα αντιμετωπίστηκαν και οι έξι εστίες που εκδηλώθηκαν στο περιαστικό πράσινο της Βάρης.

Ο δήμαρχος έκανε λόγο για μια σύνθετη επιχείρηση καθώς χρειάστηκε καταμερισμός των δυνάμεων της Πυροσβεστικής σε διαφορετικά σημεία που είχαν απόσταση 3- 4 χιλιομέτρων μεταξύ τους.

«Τα drones που έχουμε και που πετούν όλο το 24ωρο, μας βοήθησαν πολύ στον συντονισμό, καθώς μας έδωσαν εικόνα για το πού ακριβώς είναι τα οχήματα και πού υπάρχει ανάγκη» συμπλήρωσε ο κ. Κωνσταντέλλος.

Στα σημεία επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 15 οχήματα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ