Τζανάκης: Δύσκολο να ήταν προβληματική η παρτίδα των AstraZeneca στην Κρήτη – ΒΙΝΤΕΟ

Για τα περιστατικά θρομβώσεων στην Κρήτη αλλά και για τους εμβολιασμούς μίλησε μεταξύ άλλων ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης. Όπως είπε στο MEGA, “το πρώτο περιστατικό με τη βοήθεια των αιματολόγων έχουν κάνει όλον τον διαγνωστικό έλεγχο, γνωρίζουμε τι έχει γίνει. Έχει υποβληθεί ο φάκελος στον ΕΟΦ. Αναμένεται να ταξινομηθεί το περιστατικό σαν πιθανή επιπλοκή από το εμβόλιο. Η διάγνωση του νοσοκομείου είναι θρομβωτικό επεισόδιο, επεισόδιο που πιθανότατα συνδέεται με το εμβόλιο. Τα άλλα δύο περιστατικά είναι σε διαδικασία διαγνωστικού ελέγχου. Μοιάζουν πιο περιπλεγμένα με την έννοια της ηλικίας και άλλων αιτιών”.

Ο κ. Τζανάκης δήλωσε σχετικά με το εάν είναι πιθανόν να είναι προβληματική η παρτίδα των εμβολίων της AstraZeneca ότι είναι «υπόθεση εργασίας που μου φαίνεται πολύ απομακρυσμένη ή δύσκολη το να είχε πρόβλημα η παρτίδα των AstraZeneca που ήρθαν στην Κρήτη. Δεν ξέρω ποιος γέννησε αυτή την υπόθεση, όλα οφείλουμε να τα εξετάσουμε. Ούτε γνωρίζω στην βιβλιογραφία ότι υπάρχουν προβληματικές παρτίδες».

«Αν αποδειχθούν και τα άλλα δύο περιστατικά, στατιστικά θα είναι αδικαιολόγητο. Τα περιστατικά θρομβώσεων είναι ένα στις 600.000 και στην Κρήτη θα είναι 1 στις 50.000» πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως ανέφερε, στην Κρήτη, πέθαναν 168 άνθρωποι από κορονοϊό. «Αυτοί θα ζούσαν αν είχαν εμβολιαστεί. Δεν εμβολιάστηκαν γιατί δεν υπήρχαν τότε τα εμβόλια. Τώρα συζητάμε για τρία πιθανά περιστατικά που αντιμετωπίζονται. Ο νεαρός πήρε χθες εξιτήριο. Και οι δύο γυναίκες πιθανόν θα γίνουν καλά. Συζητάμε για δύο ενδεχόμενα περιστατικά ενώ έχουμε 168 άνθρωποι που έχουν πεθάνει και θα ζούσαν αν είχαν κάνει εμβόλιο. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα».

Εμβολιασμός υγειονομικών

Ταυτόχρονα, ο γιατρός τάχθηκε υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. «Ο εμβολιασμένος υγειονομικός που θα έρθει σε επαφή με κρούσμα δεν τίθεται σε παύση εργασίας. Αντίθετα συνεχίζει να εργάζεται υπό οδηγίες. Ο ανεμβολίαστος θα κάτσει σπίτι του 14 ημέρες και τις βάρδιές του θα τις κάνουν οι υπόλοιποι. Κανείς δεν είναι άτρωτος. Είτε το περάσει βαριά είτε ελαφριά. Οπότε τρέξτε να εμβολιαστούμε».

Ο κ. Τζανάκης απέδωσε μεταξύ άλλων την απροθυμία κάποιων υγειονομικών να εμβολιασθούν στο νεαρό της ηλικίας που τους κάνει να πιστεύουν ότι είναι άτρωτοι ή και στην εξοικείωση με την αρρώστια και τον θάνατο. Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, όσοι νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο που εργάζεται το τελευταίο δίμηνο, είτε στις ΜΕΘ είτε στις απλές κλίνες Covid ήταν ανεμβολίαστοι.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.