Τσιόδρας κατά όσων “διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες” – “Το 2020 προσέξαμε περισσότερο”

Νέο μήνυμα για την αναγκαιότητα εμβολιασμών κατά του κορονοϊού, έστειλε ο Σωτήρης Τσιόδρας υπογραμμίζοντας ότι στις περιοχές με χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη, αυξάνονται οι νοσηλείες. Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας απηύθυνε ομιλία στο πλαίσιο εκδήλωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με τίτλο “Covid 19: Ιατρική, Φιλοσοφική, και Οικονομική διάσταση μιας Πανδημίας”.

Αρχικά, άσκησε κριτική σε όσους “διατυπώνουν αντιεπιστημονικές ανοησίες”, κάνοντας λόγο για ανθρώπους που δεν ξέρουν τι πάει να πει σύγκριση δεδομένων, ενώ στη συνέχεια εξέφρασε την εκτίμηση ότι η χώρα μας πήγε καλά στη διαχείριση της πρώτης φάσης της πανδημίας του κορονοϊού, “γιατί προσέξαμε το 2020 περισσότερο, κινηθήκαμε σαν λαός με ομόνοια”. Ως ένα από τα παραδείγματα που έφερε, είναι ότι η τεχνητή νοημοσύνη βοήθησε την Ελλάδα να κάνει περισσότερο στοχευμένο έλεγχο στα αεροδρόμια και να περιορίσει τη διασπορά της νόσου. “Όταν συνεργάζεται η επιστήμη με την πολιτική ηγεσία, όταν δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει κάτι καλό, τότε η Ελλάδα βγαίνει στο προσκήνιο”, τόνισε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους εμβολιασμούς. Παρουσιάζοντας σχετικά στοιχεία ανά Περιφερειακή Ενότητα της Ελλάδας, ο καθηγητής υπογράμμισε πως “όσο λιγότερο εμβολιασμό έχεις, τόσο περισσότερη επίδραση έχεις στις νοσηλείες”, δηλαδή “όσο περισσότερο εμβολιασμό έχεις, τόσο λιγότερες νοσηλείες έχεις”, όπως είπε.

Δείτε την παρέμβαση του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ