Τσικνοπέμπτη 2024: «Κοσμοπλημμύρα» στη Βαρβάκειο για το κέρασμα – Παρών στο γλέντι και ο Χάρης Δούκας

Πλήθος κόσμου βρίσκεται στην Βαρβάκειο Αγορά της Αθήνας, όπου πραγματοποιείται το παραδοσιακό «τσίκνισμα» χάριν του εθίμου της Τσικνοπέμπτης.

Το «παρών» στο παραδοσιακό ψήσιμο της ημέρας στη Βαρβάκειο δίνει και ο δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας που βρέθηκε ανάμεσα στον κόσμο.

Από νωρίς οι ψησταριές στήθηκαν  με τα κρεατικά να γίνονται ανάρπαστα από τον κόσμο, υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων που άνοιξε και την εκδήλωση.

Οι… μετρ του είδους κερνούν μεζέδες τους πελάτες που συρρέουν από νωρίς στην Αγορά  προκειμένου να κάνουν τα τελευταία ψώνια για το… τσίκνισμα και το τραπέζι που θα στηθεί σε πολλά ελληνικά νοικοκυριά. Σημειώνεται ότι αντίστοιχο σκηνικό επικρατεί και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος, όπως για παράδειγμα στην ιχθυόσκαλα Καβάλας, εκεί όπου οι ψησταριές άναψαν από τα χαράματα, στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα μεταξύ άλλων.

 

 

Ακόμη, η Πολιτιστική Εταιρεία Ορχηστικής Τέχνης ΒΑΚΧΑΙ ξεκίνησε στις 12:00 από την πλατεία Συντάγματος την αποκριάτικη διαδρομή της, κάνοντας μία στάση στην πλατεία Κοτζιά, όπου θα αναπαραστήσει το έθιμο των Κορδελάτων της Νάξου και θα καταλήξει στην πλατεία Μοναστηρακίου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ