Τσιάρας σε Ντογιάκο: Κατά προτεραιότητα η εξέταση των καταγγελιών για το παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων

Την κατά προτεραιότητα εξέταση των καταγγελιών που σχετίζονται με παράνομο λογισμικό παρακολουθήσεων καθώς αποτελεί σημαντικό ζήτημα για τη λειτουργία του κράτους δικαίου, ζήτησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο.

Της Άννας Κανδύλη 

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία του Ανώτατου Δικαστηρίου όταν ενημερώθηκε από την αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου πως έγινε απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το κακόβουλο λογισμικό Predator.

Η αναφορά του διαβιβάστηκε αμέσως στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και ήδη έχει ξεκινήσει προκαταρκτική έρευνα την οποία διενεργεί ο εισαγγελέας Κώστας Σπυρόπουλος.

Σε εξέλιξη είναι και η προκαταρκτική που αφορά τις καταγγελία του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη τον περασμένο Απρίλιο, ότι μέσω του ίδιου λογισμικού, το οποίο εντοπίστηκε στο κινητό του τηλέφωνο από εξειδικευμένη ομάδα του Πανεπιστημίου του Τορόντο (Citizen Lab), άγνωστοι κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε όλες τις εξερχόμενες και εισερχόμενες κλήσεις του, τα μηνύματα, τις εφαρμογές, τις φωτογραφίες και τα e-mail του. Την συγκεκριμένη προκαταρκτική διενεργεί ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ