Τρόμος στην Κρήτη από επιθέσεις σε έξι γυναίκες – «Με χτύπησε με το αυτοκίνητο και προσπάθησε να με βιάσει»

Του Νέστορα Δημαρά

Eπιθέσεις παρόμοιες με εκείνες που πραγματοποιούσε με το Ι.Χ. του εναντίον γυναικών ο καταδικασθείς για φόνο και βιασμό «Σαολίν» Γιάννης Παρασκάκης καταγγέλλουν ότι έχουν δεχθεί στο Ηράκλειο το τελευταίο διάστημα έξι νεαρές κοπέλες. «Με χτύπησε με το αυτοκίνητο και προσπάθησε να με βιάσει. Με έριξε κάτω. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο ήταν στενός και είχε σκοτεινιάσει. Όλα έγιναν ξαφνικά, μέσα σε ελάχιστα λεπτά. Έπαθα σοκ, μου κόπηκε η φωνή… Σχεδόν ταυτόχρονα κατέβηκε ο συνοδηγός και άρχισε να με θωπεύει και να με βρίζει χυδαία. Βρήκα τη δύναμη και άρχισα να ουρλιάζω. Τότε μόνο εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους. Ο ένας ήταν κοντοκουρεμένος και μελαχρινός…».

Τα παραπάνω κατέθεσε στην Ασφάλεια Ηρακλείου μια 21χρονη κοπέλα, μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου στην οδό Παπαπέτρου Γαβαλά, από δύο άγνωστους νεαρούς που επέβαιναν σε Ι.Χ. Η ίδια ανέφερε στη συνέχεια ότι τις επόμενες ημέρες επικοινώνησαν μαζί της και άλλες κοπέλες, οι οποίες δέχθηκαν ανάλογες επιθέσεις από το συγκεκριμένο δίδυμο των δραστών. Συγκλονιστική είναι και η μαρτυρία ενός ακόμη θύματος επίθεσης, που μπορεί να μην έχει καταθέσει ακόμη στις Αρχές, αλλά έδωσε λεπτομέρειες σε ανάρτηση σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Η κατάσταση έχει ξεφύγει. Είμαι 16 χρόνων, εάν δεν είχα τρέξει εκείνες τις στιγμές, σήμερα θα ήμουν βιασμένη. Το συμβάν έγινε στην Ούλοφ Πάλμε. Το αυτοκίνητο πήγαινε σιγά-σιγά και, όταν με προσέγγισε, ο συνοδηγός κατέβηκε και ήρθε προς το μέρος μου. Άρχισα να ουρλιάζω και τότε αυτός μου έριξε ένα χαστούκι. Άρχισα να τρέχω για να γλιτώσω…»

Όσον αφορά την περιπέτεια της 21χρονης, αμέσως μετά την επίθεση που δέχθηκε, ο παππούς της επικοινώνησε με την Αστυνομία και ανέφερε τι συνέβη. Φαίνεται, όμως, πως από τις Αρχές δεν δόθηκε ιδιαίτερη σημασία στην καταγγελία, αφού, σύμφωνα με την πλευρά της 21χρονης, η απάντηση που έλα- βαν ήταν: «Αν υπήρχε αναφορά πριν από 10- 15 λεπτά, θα μπορούσαμε να στείλουμε περιπολικό, ενημερώστε μας αν ξανασυμβεί…».

Την Κυριακή 1η Νοεμβρίου ο πατέρας της κοπέλας και η ίδια η 21χρονη επικοινώνησαν με την Ασφάλεια Ηρακλείου και ανέφεραν με λεπτομέρειες το συμβάν. Έλαβαν την απάντηση ότι το περιστατικό έχει καταγραφεί και ότι θα πρέπει να το καταγγείλουν επισήμως, όπως και έπραξαν τις επόμενες ημέρες με την κατάθεση της κοπέλας στους αστυνομικούς.

Χωρίς πινακίδες

Μετά την επώνυμη καταγγελία της 21χρονης στις Αρχές και την έντονη φημολογία και για άλλες επιθέσεις, άνδρες της Ασφάλειας Ηρακλείου ανέλαβαν με σχολαστικό τρόπο την έρευνα της υπόθεσης, ενώ στη διάθεσή τους τέθηκε και υλικό από κάμερες ασφαλείας.

Μαρτυρίες ανέφεραν λεπτομέρειες, όπως το ασημί χρώμα του μικρού κυβισμού αυτοκινήτου που κυκλοφορούσε χωρίς πινακίδες, το νεαρό της ηλικίας των δραστών και η υβριστική συμπεριφορά τους. Τα περιστατικά έχουν προκαλέσει οργή και αγανάκτηση στους κατοίκους, καθώς θυμίζουν την αποτρόπαιη επίθεση που είχε δεχθεί η Αμερικανίδα βιολόγος Σούζαν Ιτον, όταν ο κτηνοτρόφος Γ. Παρασκάκης, τον Ιούλιο του 2019, τη χτύπησε με το Ι.Χ. του, και στη συνέχεια τη μετέφερε σε ένα εγκαταλελειμμένο γερμανικό καταφύγιο, όπου, αφού τη βίασε, πέταξε το πτώμα της. Μετά τη σύλληψή του, είχε αποκαλυφθεί πως άλλες επτά γυναίκες είχαν δεχθεί επίθεση από τον κτηνοτρόφο, ο οποίος είχε ομολογήσει ότι «αναζητούσε γυναίκα για να κάνει σεξ μαζί της…».

Οι άνδρες της Ασφάλειας που έχουν αναλάβει την υπόθεση εξετάζουν και το ακραίο σενάριο ο δράστης ή οι δράστες των πρόσφατων επιθέσεων να λειτουργούν μιμούμενοι τη δράση του «Σαολίν», μετά και την πρόσφατη καταδίκη του στις 13 Οκτωβρίου σε ισόβια κάθειρξη για ανθρωποκτονία και 13 χρόνια για βιασμό. Για τους λόγους αυτούς και επειδή θεωρούν την υπόθεση πολύ σοβαρή, κάνουν έκκληση στα θύματα να δώσουν περισσότερες πληροφορίες απευθείας στην Ασφάλεια Ηρακλείου, καθώς οι αξιωματικοί μπορούν να αντλήσουν πολύτιμες λεπτομέρειες που θα τους οδηγήσουν στον εντοπισμό και στη σύλληψή τους.

ΠΗΓΗ: Realnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ