Τροχαίο στη Μονεμβασιά: “Με κατηγορούν κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα” είπε ο 52χρονος – Τι αποκαλύπτει ο Αλέξης Κούγιας

“Με κατηγορούν κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα”, είπε ο 52χρονος στον Αλέξη Κούγια, όπως αποκάλυψε ο γνωστός ποινικολόγος, αναφερόμενος στο τροχαίο δυστύχημα στη Μονεμβασιά, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

“Δεν γνώριζα καν το περιστατικό μέχρι τις 5 χθες το απόγευμα, όταν δέχτηκα ένα τηλεφώνημα… Ήταν ένας άνθρωπος που είχε μία ένταση στον τρόπο που μιλούσε και μου είπε, πως ‘σε θέλω για δικηγόρο μου'” και πρόσθεσε ότι ‘με κατηγορούν κι εγώ δεν έχω κάνει τίποτα’…”, είπε αρχικά ο Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

“Μου είπε ένας αστυνομικός ότι είναι πολύ μεγάλος επιχειρηματίας εδώ στην περιοχή, έχει ένα ξενοδοχείο, καλλιεργεί εκατοντάδες στρέμματα, έχει μια οικογένεια υποδειγματική. Του ζήτησα να μου στείλει μια εξουσιοδότηση για να μπορέσω να αναλάβω την υπόθεση ως δικηγόρος του, αλλά δεν καταλάβαινε αυτά του έλεγα”, συμπλήρωσε ο κ. Κούγιας.

Αναφερόμενος στην πρώτη του επαφή με τον άνδρα που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο, τόνισε πως “αποφάσισα να κατέβω να τον δω. Έφτασα την νύχτα, είπα στους αστυνομικούς ότι πρέπει να τον συναντήσω και μου είπαν ότι δεν θα μπορέσω να τον δω και ότι θα έχω πρόβλημα μαζί του… Μπήκα τελικώς στο κρατητήριο εγώ. Είδα πως είχε μια πληγή στο πρόσωπο του, αλλά θεώρησα ότι θα είναι μάλλον από το τροχαίο”, είπε ο Αλέξης Κούγιας και συμπλήρωσε:

“Όταν μιλούσα μαζί του, έβλεπα ένα απλανές βλέμμα και κάθε δέκα δευτερόλεπτα επαναλάμβανε την φράση ‘ώρα μηδέν’… Την ώρα που του ζητάω να μου εξηγήσει τι έχει συμβεί, με έπιασε και με σπρώχνει και με βάζει μέσα στο κελί του και μου λέει “εδώ θα μείνεις”. Φώναξα στους αστυνομικούς και ήρθαν και δεν μπορούσαν να τον κάνουν καλά. Επαναλάμβανε και στους ίδιους την φράση ‘ώρα μηδέν'”.

Τότε, συνέχισε “είπα στους αστυνομικούς ότι δεν μπορεί να επικοινωνήσει ο άνθρωπος και ότι πρέπει να πάει στο ψυχιατρείο της Τρίπολης. Σήμερα συνεργάτης μου είπε ότι δεν μπορούσε να επικοινωνήσει ούτε με τον εισαγγελέα ούτε με τον ανακριτή… Έμαθα, όμως, ότι τον οδήγησαν στις 4 το πρωί αντί για το ψυχιατρείο σε μια κλινική και του έκαναν ενέσεις, βαριές ενέσεις και μετά στις 5 του πήραν απολογία”.

“Εδώ υπάρχει ένα πραγματικό κοινωνικό δράμα. Διαβάζω στη δικογραφία σήμερα, επτά καταθέσεις αξιόλογων ανθρώπων, οι οποίοι τον είχαν συναντήσει την προηγούμενη ημέρα και μία ώρα πριν. Μιλούν για αλλόκοτη συμπεριφορά. Μία ώρα πριν, ένας άνθρωπος τηλεφωνεί στην αδελφή του, δεν την βρήκε εκείνη την ώρα, την βρήκε αργότερα και της είπε ότι ‘μπήκε μέσα στο αυτοκίνητό μου, κάθισε πάνω μου και ήθελε να μου πάρει το αυτοκίνητο'”, τόνισε ο ποινικολόγος.

“Υπάρχει πρόβλημα διπολισμού στην οικογένεια, που εκδηλώθηκε στον άνθρωπο αυτόν στην ίδια ηλικία που εμφανίστηκε και στη μητέρα του. Το απόγευμα, πέντε λεπτά πριν γίνει αυτό το τροχαίο, είχε πάει σε μια ταβέρνα και κοίταζε όλους τους ανθρώπους από κοντά με απλανές βλέμμα και ακολούθως κοίταζε τον τοίχο…”, είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ