Τρίκαλα: Στη φυλακή για εξαπάτηση ηλικιωμένων δυο Βούλγαροι – Απέσπασαν 69.500 ευρώ

Στη φυλακή οδηγήθηκαν δύο Βούλγαροι για την εξαπάτηση ηλικιωμένων στην περιοχή των Τρικάλων, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με το trikalaopinion.gr, στην πρώτη περίπτωση ο δράστης αποπειράθηκε να αποσπάσει το ποσό των 62.000 ευρώ από ηλικιωμένη, με τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης. Ο άνδρας με το πρόσχημα του τροχαίου ατυχήματος σε συγγενικό πρόσωπο της ηλικιωμένης επιχείρησε να αποσπάσει το παραπάνω ποσό, καθώς και κοσμήματα, ως αμοιβή για ιατρική επέμβαση. Η άμεση επέμβαση των αστυνομικών αρχών οδήγησε στον εντοπισμό και στη σύλληψη του δράστη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή οκτώ μηνών φυλάκισης, χωρίς δυνατότητα εξαγοράς.

Αίσθηση προκαλεί και η δεύτερη περίπτωση, όπου με το ίδιο πρόσχημα γυναίκα από τη Βουλγαρία απέσπασε ποσό 7.500 ευρώ, καθώς και κοσμήματα από άλλη ηλικιωμένη. Οι αστυνομικές αρχές των Τρικάλων σε συνεργασία με τους άνδρες του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Προμαχώνα εντόπισαν και συνέλαβαν τη δράστιδα, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε το ποσό των 7.100 ευρώ, που αποδόθηκε ξανά στην ηλικιωμένη. Στην κατηγορούμενη επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης δύο χρόνων και έξι μηνών.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ