Τραγωδία στα Τέμπη – Σύμβαση 717: Προθεσμία για να απολογηθούν ζήτησαν τα 23 μη πολιτικά πρόσωπα

Προθεσμία ζήτησαν από την Ευρωπαία Ανακρίτρια, τα 23 μη πολιτικά πρόσωπα, που κατηγορούνται για τις καθυστερήσεις στην υλοποίηση της σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ, που αφορά την τηλεδιοίκηση και την σηματοδότηση του σιδηροδρομικού δικτύου, και συνδέεται με το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, οι εμπλεκόμενοι παρουσιάστηκαν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο της Ευρωπαίας Ανακρίτρια, Χριστίνα Σαλάπα, και ζήτησαν προθεσμία προκειμένου να ενημερωθούν για την ογκώδη δικογραφία που είχε σχηματίσει σε βάρος τους η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, αλλά και για τα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί από την Ελληνίδα ανακρίτρια.

Μεταξύ άλλων, κατηγορούνται για μία σειρά από κακουργηματικές πράξεις όπως απάτη, απιστία, ψευδή βεβαίωση με σκοπό τον προσπορισμό οφέλους αλλά και ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις, καθώς σύμφωνα με την έρευνα φέρονται ως υπεύθυνοι της μη έγκυρης υλοποίησης της επίμαχης σύμβασης που θα βοηθούσε στον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, προκαλώντας έτσι ζημιά στο ελληνικό δημόσιο περίπου 15 εκατ. ευρώ.

Όλοι τους ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία και αναμένεται να απολογηθούν σταδιακά μέσα στον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ