Τραγωδία στα Τέμπη: Συγκινητικές εικόνες στο ΑΧΕΠΑ – Περιμένουν ακόμη και δύο ώρες για να δώσουν αίμα

Δεκάδες άτομα αναμένουν για να δώσουν αίμα αυτή τη στιγμή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για τους τραυματίες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Πλεύρης για Τέμπη: Ίσως να μην είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων της τραγωδίας

Η αναμονή για αιμοδοσία ξεπερνά τις δυο ώρες όπως σημειώνουν οι αιμοδότες. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση φοιτητή, ο οποίος από τις 08:45 που προσήλθε για να προσφέρει αίμα, κατέληξε να το κάνει στις 11:05.

Έως και αυτήν την ώρα έχουν συγκεντρωθεί 50 φιάλες αίματος, αριθμός ο οποίος υπό κανονικές συνθήκες είναι ένας ημερήσιος αριθμός φιαλών αίματος, ενώ στην ουρά αναμονής βρίσκονται τουλάχιστον εκατό άτομα.

Τέμπη: Συγκλονίζει το γράμμα προς αγνοούμενο επιβάτη – «Αν έχεις φύγει συγγνώμη και σ’ αγαπώ»

Αιμοδοσία για την τραγωδία στα Τέμπη

Αντίστοιχη ήταν και η χθεσινή εικόνα, όπως δηλώνει στην ιστοσελίδα, politic.gr, η διευθύντρια του κέντρου αιμοδοσίας του ΑΧΕΠΑ, Χατζηκύρκου Μαρία.

Τραγωδία στα Τέμπη: Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι – Ανασύρθηκαν 7 σοροί σήμερα

«Τουλάχιστον 500 άτομα προσήλθαν τη χθεσινή ημέρα στο κέντρο αιμοδοσίας του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ για να προσφέρουν αίμα για την κάλυψη των αναγκών των τραυματιών του τραγικού δυστυχήματος στα Τέμπη. Ο κόσμος είναι εξαιρετικά συνειδητοποιημένος σε τέτοια γεγονότα. Με αυτήν την προσέλευση θα γεμίσουν οι τράπεζες αίματος, κάτι που είναι πολύ καλό και για τα νοσοκομεία και για τους ασθενείς», ανέφερε.

Σημειώνεται ότι μόνο τη χθεσινή ημέρα συγκεντρώθηκαν 620 μονάδες αίματος από τα κέντρα αιμοδοσίας της Θεσσαλονίκης.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ