Πλεύρης για Τέμπη: Ίσως να μην είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων της τραγωδίας

Το ενδεχόμενο να μην είναι εφικτή η αναγνώριση όλων των θυμάτων μέσω της ταυτοποίησης του DNA καθώς σε ορισμένα από τα βαγόνια του τρένου που συγκρούστηκε με άλλο στα Τέμπη, η θερμοκρασία μετά τη σύγκρουση έφτασε και τους 1.300 βαθμούς Κελσίου, με ό, τι αυτό συνεπάγεται, τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Τέμπη: Αναζητά τον σύντροφό της – «Μιλήσαμε μία ώρα πριν από το δυστύχημα»

Μιλώντας στον ANT1, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι αρχίζει  σήμερα η ταυτοποίηση των θυμάτων μέσω DNA, ενώ αναφέρθηκε επίσης στις επαφές που είχε με τους συγγενείς που είχαν σπεύσει στα νοσοκομεία κάνοντας λόγο για μια πολύ επώδυνη διαδικασία αναγνώρισης.

Επίσης, μίλησε για τις πρώτες εικόνες που αντίκρισε μετά τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη, όταν έφτασε στην περιοχή γύρω στις 4 και μισή τα ξημερώματα, υπογραμμίζοντας πως «από την πρώτη στιγμή έγινε αντιληπτό πως πρόκειται για μια τεράστια τραγωδία».

Τραγωδία στα Τέμπη: Δύσκολη η επιχείρηση στο 2ο βαγόνι – Ανασύρθηκαν 7 σοροί σήμερα

«Στην αρχή όλοι είχαν την ελπίδα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα θα ήταν ζωντανά καθώς έρχονταν συνεχώς τραυματίες. Όταν σταμάτησαν πλέον να έρχονται τραυματίες άρχιζαν να ψάχνουν τις σορούς», είπε ο κ. Πλεύρης, συμπληρώνοντας πως το Υπουργείο Υγείας προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη μέσω ειδικών σε όλους τους συγγενείς των θυμάτων.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του ΑΝΤ1:

Τέμπη: Απαρηγόρητη η κόρη 67χρονου αγνοουμένου – « Να βρω κάτι… ό, τι κι αν είναι αυτό»

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ