Τραγικός επίλογος στην εξαφάνιση της 29χρονης Γαλλίδας στα Χανιά – Η τελευταία πεζοπορία και το στίγμα του κινητού

Τραγικός επίλογος γράφτηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στην επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης της 29χρονης Γαλλίδας τουρίστριας, η οποία είχε εξαφανιστεί στις 24 Ιουνίου στα Χανιά. Η Βιολέτ Γκιγκανό εντοπίστηκε νεκρή σε χαράδρα, στο Ακρωτήριο Κριός, σε απόσταση ενός μόλις χιλιομέτρου από την παραλία του Κριού, όπου είχε αφήσει το αυτοκίνητό της, το οποίο είχε βρεθεί το προηγούμενο 24ωρο.

Οι έρευνες των αρχών συνεχίστηκαν και την Πέμπτη με εντατικούς ρυθμούς. Το “κλειδί για τον εντοπισμό της 29χρονης, ήταν το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, για το οποίο έγινε άρση απορρήτου έπειτα από εισαγγελική παραγγελία.

Πληροφορίες της ΕΡΤ αναφέρουν ότι οι αστυνομικοί της ασφάλειας Χανίων ακολούθησαν το στίγμα του κινητού κι έτσι κατάφεραν να εντοπίσουν την Γαλλίδα τουρίστρια, η οποία όμως ήταν ήδη νεκρή, σε μία χαράδρα. Όπως όλα δείχνουν, ακολούθησε την ίδια διαδρομή προκειμένου να επιστρέψει στο σημείο απ’ όπου είχε ξεκινήσει την πεζοπορία, ωστόσο, φαίνεται να έκανε ένα λάθος, που πιθανόν ήταν και αυτό που στάθηκε μοιραίο για τη ζωή της. Λίγο πριν ξεκινήσει η κατηφόρα που οδηγεί στο τέλος του μονοπατιού, έστριψε αριστερά, πιθανότατα για να κόψει δρόμο. Η άτυχη γυναίκα βρέθηκε πεσμένη με το πλάι, σε ένα υποτυπώδες μονοπάτι.

Στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή, έσπευσε ο ιατροδικαστής του Ρεθύμνου, ο οποίος εξέτασε τη σορό. Τα πρώτα στοιχεία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, δείχνουν ότι ο θάνατος της 29χρονης πιθανόν οφείλεται σε ατύχημα, ωστόσο, φως θα ρίξει η νεκροψία-νεκροτομή. Η σορός της Βιολέτ ανασύρθηκε αργά το απόγευμα της Πέμπτης, έπειτα από επιχείρηση της ΕΜΑΚ.

Το θρίλερ της εξαφάνισης και οι έρευνες

Το θρίλερ της εξαφάνισης της 29χρονης Γαλλίδας άρχισε όταν οι γονείς της, που είχαν την τελευταία επικοινωνία μαζί της το πρωινό της 24ης Ιουνίου, ανησύχησαν καθώς δεν είχαν νέα της και έτσι ενημέρωσαν τις γαλλικές αρχές, που με τη σειρά τους ειδοποίησαν τις ελληνικές. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησαν εντατικές και εκτεταμένες εναέριες, θαλάσσιες και χερσαίες έρευνες στην περιοχή μεταξύ του Κριού και του Ελαφονησίου στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων.

Το αυτοκίνητο που είχε νοικιάσει η Βιολέτ εντοπίστηκε την Τετάρτη στην περιοχή του Κριού στο Σέλινο και εντός αυτού, μία συσκευή GPS και μία βαλίτσα στο πορτ–μπαγκάζ. Στη συνέχεια, το όχημα μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο, προκειμένου να γίνει εξονυχιστικός έλεγχος. Την ίδια ημέρα, ενεργοποιήθηκε και “Missing Alert” για τον εντοπισμό της.

Ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να είδε την 29χρονη, νωρίς το πρωί της 24ης Ιουνίου στον Κριό, είναι ένας Γερμανός, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, η γυναίκα ακολούθησε το ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4, μία διαδρομή που καταλήγει στο Ελαφονήσι.

Στην τελευταία επικοινωνία που είχε με τους γονείς της στις 24 Ιουνίου τους είχε πει ότι σκόπευε να επισκεφθεί το Ελαφονήσι. Σημειώνεται πως η 29χρονη έκανε πεζοπορικό τουρισμό και της άρεσε ιδιαίτερα να περπατά και εκτός μονοπατιών.

Η Βιολέτ Γκιγκανό είχε σχεδιάσει να επισκεφτεί τα πιο όμορφα μέρη στα Χανιά και είχε κλείσει μάλιστα δωμάτιο σε δύο ξενοδοχειακές μονάδες, σε Παλαιόχωρα και Καστέλι. Επρόκειτο να επιστρέψει στην πατρίδα της στις 28 Ιουνίου. Μία φίλη της, που είχε κανονίσει να την περιμένει στο αεροδρόμιο της Νάντης το πρωινό της 28ης Ιουνίου προκειμένου να την μεταφέρει στο σπίτι της, έκανε ανάρτηση για την εξαφάνιση της Βιολέτ, που έχει χιλιάδες κοινοποιήσεις, καλώντας όποιον έχει κάποια πληροφορία να επικοινωνήσει με τις αρχές.

Η 29χρονη συνήθιζε να ταξιδεύει μόνη σε διάφορες χώρες και κυρίως να εξερευνά τους τόπους που επισκεπτόταν, κάνοντας πεζοπορίες. Το καλοκαίρι του 2020, μόλις χαλάρωσαν τα μέτρα κατά του κορονοϊού, είχε ταξιδέψει σχεδόν σε ολόκληρη την Ιταλία, ενώ φέτος είχε επιλέξει την Κρήτη ως τον ιδανικό προορισμό για το ταξίδι της, που έμελλε να είναι το τελευταίο.

Πηγή/ΦΩΤΟ: ΕΡΤ, flashnews

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ