Κορυφώνεται η αγωνία για την 29χρονη Γαλλίδα – “Χτενίζουν” την περιοχή με drones

Κορυφώνεται η αγωνία για την 29χρονη Γαλλίδα καθώς οι έρευνες για τον εντοπισμό της μέχρι στιγμής παραμένουν άκαρπες. Τα ίχνη της Βιολέτ Βιγκανό χάθηκαν στα Χανιά όπου βρισκόταν για ολιγοήμερες διακοπές. Η τελευταία φορά που η 29χρονη επικοινώνησε με τους δικούς της ανθρώπους ήταν στις 24 Ιουνίου λέγοντάς τους ότι σκόπευε να επισκεφτεί το Ελαφονήσι. Έκτοτε δεν είχαν άλλα νέα της, με αποτέλεσμα να ανησυχήσουν και να ενημερώσουν τις γαλλικές Αρχές και στη συνέχεια τις ελληνικές. Αργά το απόγευμα της Τετάρτης εκδόθηκε από το «Χαμόγελο του παιδιού» missing alert.

Missing Alert για τη Γαλλίδα

Η ανακοίνωση αναφέρει: «Εξαφανίστηκε την Πέμπτη 24 Ιουνίου από το Ελαφονήσι της Κρήτης, η Βιολέτ Γκιγκανό, 29 ετών. Το “Χαμόγελο του Παιδιού” ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της Βιολέτ Γκιγκανό σήμερα και προχώρησε στη δημοσιοποίηση των στοιχείων της ενήλικης, κατόπιν αιτήματος της οικογένειάς της, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι οι οποίοι θέτουν τη ζωή της σε κίνδυνο. Η Βιολέτ Γκιγκανό έχει ύψος 1.48 μ., έχει μαύρα μαλλιά και γαλάζια μάτια. Έχει μια κηλίδα στην πλάτη, ανάμεσα στους ώμους.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το “Χαμόγελο του Παιδιού” όλο το 24ωρο, στην “Ευρωπαϊκή Γραμμή για τις Εξαφανίσεις 116000”, σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας, αλλά και μέσω της εφαρμογής MissingAlertapp οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση».

“Χτενίζουν” την περιοχή

Δυνάμεις της αστυνομίας και της πυροσβεστικής, διασώστες της ΕΜΑΚ αλλά και η ομάδα Ίκαρος με drone “χτενίζουν” την περιοχή μεταξύ του Κριού και του Ελαφονησίου στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου Χανίων. Επιπλέον, στις έρευνες συνδράμουν τρεις εθελοντικές ομάδες, ο Ερυθρός Σταυρός Κισάμου, η ΕΠΟΜΕΑ και οι εθελοντές Παλαιόχωρας.

Τι βρέθηκε στο αυτοκίνητό της

Το αυτοκίνητό της εντοπίστηκε στην περιοχή του Κριού στο Σέλινο και μέσα σε αυτό βρέθηκαν μία συσκευή GPS και μία βαλίτσα στο πορτ–μπαγκάζ, στοιχεία που εξετάζονται από τις Αρχές. Επιπλέον όπως υποστήριξε μιλώντας στην ΕΡΤ ο τοπικός σύμβουλος Παλαιόχωρας Λευτέρης Βαρδουλάκης στο σημείο της αναζήτησης και συγκεκριμένα στο Κεδρόδασος εντοπίστηκε ένα smart watch που ενδεχομένως ανήκε στην 29χρονη. Το “έξυπνο ρολόι” παραδόθηκε στον ναυαγοσώστη, ωστόσο, στη συνέχεια εξαφανίστηκε, καθώς πιθανόν κάποιος το πήρε από την εξέδρα που το είχε αφήσει.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Η 29χρονη Βιολέτ έφτασε μόνη της στα Χανιά στις 21 Ιουνίου για ολιγοήμερες διακοπές. Η ίδια νοίκιασε ένα αυτοκίνητο και πήγε σε ξενοδοχείο της Παλαιόχωρας όπου είχε κλείσει τη διαμονή της. Στη συνέχεια άρχισε να κάνει βόλτες στην ευρύτερη περιοχή για να απολαύσει τα τοπία.

Η 29χρονη είχε σχεδόν καθημερινή «παρουσία» στα social media καθώς ανεβάζοντας φωτογραφίες και βίντεο από τις εξορμήσεις της στην περιοχή. Παράλληλα, είχε επικοινωνία με την οικογένειά της. Όλα αυτά όμως σταματούν στις 24 Ιουνίου, ημερομηνία που τα ίχνη της χάνονται. Η 29χρονη είχε κανονίσει να αναχωρήσει από την Κρήτη στις 28 Ιουνίου ωστόσο ποτέ δεν πήγε στο ξενοδοχείο για να πάρει τα πράγματά της.

Ο τελευταίος άνθρωπος που την είδε

Ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται να είδε την 29χρονη είναι ένας Γερμανός, ο οποίος ζει εδώ και χρόνια στην περιοχή. Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Χανίων επεσήμανε ότι είδε τη γυναίκα νωρίς το πρωί της 24ης Ιουνίου, αμέσως μόλις η ίδια είχε παρκάρει το αυτοκίνητό της. Αντάλλαξαν μια καλημέρα και στη συνέχεια η 29χρονη στάθηκε και παρατήρησε την ταμπέλα και τη διαδρομή του ευρωπαϊκού μονοπατιού Ε4 από τον Κριό προς το Ελαφονήσι. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο ίδιος, ακολούθησε το μονοπάτι, έχοντας ένα σακίδιο στην πλάτη της.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ