ΤΩΡΑ-Προφυλακιστέος ο Εμμανουήλ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο πρώην επικεφαλής των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Σωτήρης Εμμανουήλ, μετά την απολογία του για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Ο κ. Εμμανουήλ κατηγορείται για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, ο Σωτήρης Εμμανουήλ εμπλέκεται σε διακίνηση παράνομων χρημάτων που φέρεται να φθάνουν τα 17 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος αρνείται τις πράξεις, που του αποδίδονται, και υποστηρίζει ότι το επίμαχο πόσο αποτελεί νόμιμη αμοιβή από σύμβαση που υπέγραψε με τη γερμανική HDW -ιδιοκτήτρια τότε των Ναυπηγείων- για το μανατζμεντ επί τέσσερα χρονια. Ο κ. Εμμανουήλ φέρεται να υποστήριξε ότι στο ποσό συμπεριλαμβάνεται και 25% επί του τζίρου της γερμανικής εταιρείας, κατασκευάστριας των υποβρυχίων.

Υποστηρίζει, επίσης, ότι τα χρήματα τα έφερε στην Ελλάδα από το εξωτερικό, όταν τέθηκε σε ισχύ ο ευνοϊκός νόμος Αλογοσκούφη για επαναπατρισμό κεφαλαίων, ότι ελέγχθηκαν από το ΣΔΟΕ και ότι φορολογηθηκε γι αυτά. Φέρεται, επίσης, να ισχυρίζεται ότι κατ΄απαίτηση της εργοδότριάς του γερμανικής εταιρείας, συστήθηκε από αυτόν εταιρεία για την καταβολή των πληρωμών.

 

 Διαβάστε επίσης

ΒΙΝΤΕΟ-Η υπερασπιστική γραμμή του Εμμανουήλ

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ