Το σκεπτικό για την αποφυλάκιση του Ρέστη

Το σκεπτικό για την αποφυλάκιση του Ρέστη

Εκτός φυλακής θα βρίσκεται σε λίγη ώρα, μετά από διάταξη της αρμόδιας ανακρίτριας, ο εφοπλιστής Βίκτωρας Ρέστης, κατηγορούμενος στην υπόθεση επισφαλών δανείων που φέρεται να χορήγησε σε εταιρείες επιρροής του η τράπεζα FB, της οποίας κατείχε μεγάλο πακέτο μετοχών και ήταν πρόεδρος του ΔΣ της μέχρι πρότινος.

Ο εφοπλιστής κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, καθώς κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, κατηγορίες που αφορούν ποσό 5,8 εκατ. ευρώ που χορήγησε πριν περίπου έναν χρόνο ως δάνειο η FB Bank και, σύμφωνα με τη δικογραφία, κατέληξε μέσω διαδρομών σε λογαριασμούς που σχετίζονται με τον ίδιο.

Με διάταξή της, η ανακρίτρια Ρέα Κατσιβέλη και με ανάλογη εισήγηση του αρμόδιου εισαγγελέα, έκανε δεκτή προσφυγή του εφοπλιστή -είχαν προηγηθεί άλλες δύο- και ορίζει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης, το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα, σε αστυνομικό τμήμα.

Ο κ. Ρέστης αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση του εν λόγω επισφαλούς δανείου και επιμένει ότι τα χρήματα κατέληξαν σε συγκεκριμένο πρόσωπο, πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται. Σε βάρος του εφοπλιστή εκκρεμεί μία ακόμη υπόθεση, που αφορά δάνειο ύψους 10 εκατ. ευρώ από την FB Bank για την οποία, όντας ήδη προσωρινά κρατούμενος, είχε κληθεί σε συμπληρωματική απολογία ενώπιον της κ. Κατσιβέλη και είχε αφεθεί ελεύθερος.

Σημειώνεται ότι ο κατηγορούμενος εφοπλιστής έχει καταβάλει τα επίδικα ποσά, γεγονός που επισημαίνει μεταξύ άλλων στην πρότασή του προς την ανακρίτρια και ο εισαγγελέας Κ. Σπηλιόπουλος. Σύμφωνα με τον εισαγγελικό λειτουργό, ο εφοπλιστής έχει καταβάλει προς εξόφληση επισφαλών δανείων συνολικό ποσό περίπου 22 εκατ. ευρώ και περίπου 1,1 εκατ. δολαρίων. Κατά την εισαγγελική κρίση, ο κατηγορούμενος «εμπράκτως έχει προβεί σε ενέργειες που αποσκοπούν στην άρση των συνεπειών των αξιοποίνων πράξεων που του αποδίδονται». Επιπλέον, ο κ. Ρέστης κρίθηκε ότι δεν είναι ύποπτος φυγής, ούτε ύποπτος για την διάπραξη νέων αδικημάτων.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

 

Διαβάστε επίσης:

«Ο κ. Ρέστης θα αγωνιστεί για την αθωότητά του»

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ