Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για να μπει “φρένο” στα πάρτι στη Μύκονο – Τα νησιά που κινδυνεύουν να μπουν στο “κόκκινο”

Έπειτα από δέκα μέρες μίνι lockdown η Μύκονος επέστρεψε στην κανονικότητα και πλέον οι Αρχές έχουν εκπονήσει ένα νέο σχέδιο, προκειμένου να μπλοκαριστούν τα πάρτι σε βίλες και κότερα στο “νησί των ανέμων”.

Το σχέδιο στηρίζεται στην καλή πληροφορία που θα έχουν οι διωκτικές Αρχές για το πού και κυρίως ποιος διοργανώνει πάρτι σε κάποιον ιδιωτικό χώρο με αντίτιμο εισόδου. Στο στόχαστρο της αστυνομίας φαίνεται πως μπαίνουν τόσο τα κοινωνικά δίκτυα όσο και μεσίτες που διαθέτουν προς εκμετάλλευση χώρους για πάρτι.

Ταυτόχρονα οι επιχειρηματίες του νησιού θεωρούνται σύμμαχοι της ΕΛ.ΑΣ. με δεδομένο πως οι πρώτοι έχουν οικονομικό όφελος από τη στιγμή που θα σταματήσουν αυτά τα πάρτι, καθώς ο κόσμος δεν θα μεταφέρεται από τα δικά τους μαγαζιά σε ιδιωτικά σπίτια. Επίσης, η αλλαγή της νομοθεσίας που προωθείται το επόμενο διάστημα, θα παίξει τον ρόλο της. Και αυτό γιατί θα δίνει τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να συλλαμβάνουν επ’ αυτοφώρω τους διοργανωτές των πάρτι που γίνονται σε βίλες του νησιού. Ταυτόχρονα, θα χρησιμοποιηθεί και η τεχνολογία. Θα υπάρχουν drones και θερμικές κάμερες που θα «σαρώνουν» στοχοποιημένα συγκεκριμένα σημεία του νησιού με τις Αρχές να θέλουν κατ’ αυτόν τον τρόπο να στείλουν σαφές μήνυμα αποτροπής σε όλους όσοι σκέφτονται να διοργανώσουν κάποιο πάρτι το επόμενο διάστημα.

Ταυτόχρονα, ενεργό ρόλο θα έχει και το Λιμενικό. Θα ελέγχει κάθε σκάφος που θα βρίσκεται κοντά στο νησί, καθώς εσχάτως διοργανώνονται πολλά πάρτι σε κότερα.

Ποια νησιά κινδυνεύουν να μπουν στο “κόκκινο”

Τη Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι επιβεβαιώθηκαν 2.070 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας το τελευταίο 24ωρο, ενώ ακόμη πέντε συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου. Οι διασωληνωμένοι ασθενείς ανήλθαν σε 147. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, υπάρχουν νησιά, που παρουσιάζουν μεγάλη επιδημιολογική επιβάρυνση και έχουν μπει στο “μικροσκόπιο” των επιστημόνων, καθώς παρουσιάζουν υψηλούς αριθμούς ενεργών κρουσμάτων, κάτι που φαίνεται στην αναγωγή κρουσμάτων ανά 100.000 πληθυσμού. Η Σαντορίνη έχει τριψήφιο αριθμό (127,1 κρούσματα ανά 100.000), η Μήλος 90,6, η Πάρος με 73,7 και η Ζάκυνθος με 53,98. Οι επιδημιολόγοι μελετούν με προσοχή την εξέλιξη των δεικτών.Τοπικά lockdowns με οδηγό τη Μύκονο – Το σχέδιο “on/off”

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews, με οδηγό τη Μύκονο και τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν θα πορευτεί η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα, έχοντας στο μικροσκόπιο περιοχές που εμφανίζουν ιδιαίτερα επιβαρυμένα επιδημιολογικά στοιχεία. Στην τελική ευθεία του καλοκαιριού το κυβερνητικό επιτελείο ουσιαστικά έχει πάνω στο τραπέζι το σχέδιο “on-off” και, ανάλογα με τα δεδομένα, θα ανοίγει και θα κλείνει περιοχές ώστε να μην επιβαρύνεται περαιτέρω η κατάσταση. Εν ολίγοις, στην κυβέρνηση έχουν αποφασίσει να παρεμβαίνουν με τοπικά μέτρα όπου χρειάζεται, αφού στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκαθαρίσει πως θέλουν να αποφύγουν σε κάθε περίπτωση ένα οριζόντιο lockdown, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει το εμβόλιο. Ετσι το τοπικό lockdown που επιβλήθηκε στη Μύκονο -και θα επανέλθει εάν αυξηθούν εκ νέου ο δείκτης θετικότητας του ιού και τα κρούσματα στο Νησί των Ανέμων- αποτελεί οδηγό για κάθε περιοχή που είναι ένα βήμα πριν “κοκκινίσει”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ