Το «Φεγγάρι του Κυνηγού» γέμισε τον νυχτερινό ουρανό – Μαγευτικές εικόνες από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο

Εντυπωσιάζουν οι εικόνες από το «φεγγάρι του κυνηγού», το οποίο έκανε από νωρίς την εμφάνισή του απόψε ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου στον νυχτερινό ουρανό, με την αμαγευτική πανσέληνο να μαγνητίζει τα βλέμματα όλων.

Το «Φεγγάρι του Κυνηγού», όπως ονομάζεται η πανσέληνος του Οκτωβρίου, σηματοδοτεί την έναρξη της κυνηγετικής περιόδου για τις φυλές ιθαγενών της Αμερικής.
Οι ιθαγενείς συνήθιζαν να βγαίνουν για κυνήγι λίγο πριν από την έναρξη της χειμερινής περιόδου, γιατί τα θηράματα ήταν πιο παχιά και, έχοντας «καθαρίσει» τα χωράφια τους κατά τη διάρκεια της προηγούμενης πανσελήνου («Φεγγάρι του θερισμού»), ήταν σε θέση να εντοπίσουν τα ζώα που προσπαθούσαν να τραφούν από τα υπολείμματα της σοδειάς του περασμένου μήνα.

Μαγευτικές εικόνες από το Ναύπλιο

Μαγευτικές φωτογραφίες από όλο τον κόσμο

( Κουβέιτ/ YASSER AL-ZAYYAT / AFP)
(Φιλιππίνες/Ted ALJIBE / AFP)
(Ινδία/Shammi MEHRA / AFP)
(Φιλιππίνες/Ted ALJIBE / AFP)
(Ινδία/ Himanshu SHARMA / AFP)
(Φιλιππίνες/Ted ALJIBE / AFP)

Με ποια ονόματα είναι γνωστή η Πανσέληνος του Οκτωβρίου

    • Σύμφωνα με το Oxford English Dictionary, η ονομασία για το «φεγγάρι του κυνηγού» ξεκινά από το 1710. Τα ονόματα της Σελήνης σχετίζονται συχνότερα με τις δραστηριότητες που γίνονταν αυτή την εποχή του χρόνου. Κάποιες από τις εναλλακτικές ονομασίας για το «φεγγάρι του κυνηγού» είναι:

 

  • Το Drying Rice Moon, περιγράφει μέρος της διαδικασίας μετά τη συγκομιδή της προετοιμασίας του ρυζιού για το χειμώνα.
  • Το Falling Leaves Moon είναι ένας όρος Anishinaabe που υπογραμμίζει τη μετάβαση μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου.
  • Το Freezing Moon (Ojibwe) και το Ice Moon (Haida) αναφέρονται στις ολοένα και πιο χαμηλές θερμοκρασίες αυτής της περιόδου.
  • Το Migrating Moon (Cree) αναφέρεται στη στιγμή που τα πουλιά αρχίζουν να πετούν νότια σε θερμότερα κλίματα.

Σύμφωνα με το National Geographic, ενώ τους άλλους μήνες το φεγγάρι ανατέλλει περίπου 50 λεπτά αργότερα συγκριτικά με την προηγούμενη ημέρα, αυτό του Οκτωβρίου εμφανίζεται μόλις 30 λεπτά πιο μετά, «λούζοντας» τη Γη με περισσότερο φως κατά τη διάρκεια του 24ωρου. Το φως αυτό διευκολύνει τους κυνηγούς, οι οποίοι έτσι κι αλλιώς την εποχή αυτή περνούν περισσότερες ώρες στη φύση και τα δάση, εν όψει του χειμώνα που πλησιάζει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ