Το «μπλόκο» της ΕΛ.ΑΣ. στις αυριανές συγκεντρώσεις και οι αυξημένοι έλεγχοι

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές αρχές για τις συγκεντρώσεις που έχουν προγραμματιστεί αύριο, Τετάρτη 1η Νοέμβρη, με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από την επίθεση κατά την οποία τραυματίστηκαν θανάσιμα δύο μέλη της Χρυσής Αυγής, στο Νέο Ηράκλειο.

Το απόγευμα της Τετάρτης ακροδεξιές οργανώσεις και το μέτωπο νεολαίας της Χρυσής Αυγής έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στη Λ. Ηρακλείου, στο σημείο όπου έγινε η διπλή δολοφονία. Νωρίτερα, έχουν προγραμματιστεί αντιφασιστικές συγκεντρώσεις στο ίδιο σημείο.

Υπό τον φόβο πρόκλησης επεισοδίων, η Αστυνομία αποφάσισε την απαγόρευση όλων των συγκεντρώσεων στην Αττική, αύριο. Συγκεκριμένα, με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής απαγορεύονται όλες οι συγκεντρώσεις από τις 6 το πρωί της Τετάρτης μέχρι τις 6 το πρωί της Πέμπτης στο νομό Αττικής (εξαιρούνται τα νησιά του Αργοσαρωνικού).

«Η ανωτέρω απαγόρευση επιβάλλεται καθώς εγκυμονείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, λόγω πιθανής διάπραξης σοβαρών εγκλημάτων, ιδίως κατά της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας, από τη διεξαγωγή συναθροίσεων και “αντισυναθροίσεων” από ομάδες αντίπαλων θέσεων.

Επιπλέον, επαπειλείται σοβαρά η διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, τόσο στις περιοχές εξαγγελίας πραγματοποίησης συναθροίσεων, όσο και στις υπόλοιπες περιοχές του Νομού Αττικής, όπου πιθανολογείται τόσο η διεξαγωγή ανάλογων συναθροίσεων, όσο και η ταυτόχρονη παρουσία σε κλίμα πόλωσης συγκεντρωμένων ομάδων», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνουν πηγές από την ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομία έχει πληροφορίες ότι ακροδεξιοί απ’ όλη την Ευρώπη σκόπευαν να έρθουν στη χώρα μας για την συγκεκριμένη συγκέντρωση και γι’ αυτό τον λόγο έχει εντείνει τους ελέγχους σε αεροδρόμια, λιμάνια αλλά και στα χερσαία σύνορα. Οι αστυνομικοί αναμένεται να προχωρήσουν σε προσαγωγές και συλλήψεις εάν γίνει προσπάθεια για συναθροίσεις, με δεδομένη την σχετική απαγόρευση που έχει εκδοθεί.

Κλειστός ο σταθμός «Ηράκλειο» του ΗΣΑΠ

Στο μεταξύ, όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου 2023 ο σταθμός «ΗΡΑΚΛΕΙΟ» στη Γραμμή 1 του Μετρό θα κλείσει στις 2 το μεσημέρι και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση.

Ο σταθμός θα επαναλειτουργήσει με νεότερη εντολή της ΕΛ.ΑΣ., όπως αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ