Το «αρπακτικό» που εξαπατούσε ηλικιωμένους στην Αττική – Πώς τους έπειθε να του δώσουν κάρτες και πορτοφόλια

Χειροπέδες σε 39χρονο απατεώνα πέρασαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Νέας Ιωνίας το μεσημέρι της Παρασκευής 14 Οκτωβρίου. Ο άνδρας συνελήφθη στο Μενίδι για κλοπή και απάτη με υπολογιστή σε βάρος ηλικιωμένων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής. Ήδη, έχουν εξιχνιαστεί αρκετές περιπτώσεις.

Όπως προέκυψε από την πολύμηνη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, ο 39χρονος το τελευταίο 5μηνο είχε αναπτύξει την εγκληματική του δράση στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, προβαίνοντας συστηματικά σε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων.

Ο τρόπος δράσης του απατεώνα 

Όσον αφορά στη μεθοδολογία, ο 39χρονος προσέγγιζε στον δρόμο άτομα μεγάλης ηλικίας και προσποιούμενος ότι έχει στην κατοχή του προϊόντα- παραγγελίες συγγενικών τους προσώπων προς παράδοση, από γνωστά καταστήματα, τους εξαπατούσε και τους έπειθε να του παραδώσουν την τραπεζική τους κάρτα και τον αριθμό PIN , ή και… ολόκληρο το πορτοφόλι και αντικείμενα τους.

Στη συνέχεια, με την κάρτα που είχε πλέον στα χέρια του, προέβαινε σε αναλήψεις σοβαρών χρηματικών ποσών και σε αγορές προϊόντων.

Από την προανακριτική έρευνα εξιχνιάστηκαν εννέα περιπτώσεις απάτης και κλοπής σε βάρος ηλικιωμένων, με τη συνολική ζημιά των θυμάτων του να υπερβαίνει τις – 9.000- ευρώ.

Γνώριμος στις Αρχές ο 39χρονος

Στην κατοχή του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, το 200 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Ο συλληφθείς, που έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα για την εξιχνίαση και άλλων αξιόποινων πράξεων συνεχίζεται.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ