Το ακτινίδιο προστατεύει και από καρδιοπάθειες

Το ακτινίδιο προστατεύει και από καρδιοπάθειες

Ποιες είναι οι ευεργετικές του ιδιότητες αλλά και τι θα πρέπει να προσέξουμε

Γράφει η Κία Καραγιάννη, Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

Το ακτινίδιο είναι από τα πιο σημαντικά φρούτα γιατί σε μικρή ποσότητα παρέχει πληθώρα θρεπτικών συστατικών στον οργανισμό. Ένα μόνο ακτινίδιο αρκεί για να καλύψει τις ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε βιταμίνη C. Προσφέρει δηλαδή τη διπλάσια ποσότητα βιταμίνης C σε σχέση με το πορτοκάλι. Έτσι η κατανάλωση ακτινίδιων βοηθάει στο σχηματισμό του κολλαγόνου, στην ισχυροποίηση των τριχοειδών αγγείων (πολύ λεπτά αιμοφόρα αγγεία), στην καλύτερη απορρόφηση του σιδήρου από τις τροφές και στην ενεργοποίηση του φυλλικού οξέος ( βιταμίνη που είναι απαραίτητη για τη σύνθεση και την επιδιόρθωση του DNA και μας κάνει λιγότερο ευάλωτους σε καρδιοπάθειες).

Επιπλέον, δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα προλαβαίνοντας αρκετά κρυολογήματα και βοηθάει να διατηρήσουμε λαμπερό δέρμα και γερά ούλα. Τέλος, προστατεύει τις βιταμίνες Α και Ε από την οξείδωση (που περιέχονται και αυτές στο ακτινίδιο) οι οποίες με τη σειρά τους προστατεύουν τα κύτταρα του οργανισμού από τη φθορά.

 

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ

ENIKOS NETWORK