Το συγκινητικό αφιέρωμα της Finos Film στην Γκέλυ Μαυροπούλου

Ένα συγκινητικό αφιέρωμα στην Γκέλυ Μαυροπούλου ετοίμασε η Finos Film. Η ηθοποιός που είχε γεννηθεί σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2021.

«Άκρως γοητευτική, μορφωμένη και καλλιεργημένη, η Γκέλυ Μαυροπούλου διέπρεψε με το υποκριτικό της ταλέντο παρά τις αντιρρήσεις των διάσημων γονιών της να ασχοληθεί με το θέατρο. Ο Άγγελος Μαυρόπουλος και η Μαρίκα Κρεβατά δεν ήθελαν αρχικά η κόρη τους να ακολουθήσει τα δικά τους μονοπάτια. Όμως η ψυχή της Γκέλυς ήταν ταγμένη στο πανί και στο σανίδι και τελικά κατάφερε να τους κάνει περήφανους.

Με την Φίνος Φιλμ συνεργάστηκε σε τέσσερις ταινίες, με πιο ξεχωριστή την ερμηνεία της στην «Κυρία του Κυρίου» πλάι στον Ντίνο Ηλιόπουλο. Σταθμός στην καριέρα της ήταν η συμμετοχή της στην θρυλική τηλεοπτική σειρά «Άγνωστος Πόλεμος» του Νίκου Φώσκολου.

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε σαν σήμερα το 1932 στην Θεσσαλονίκη και έφυγε από κοντά μας μόλις πέρσι, τον Ιούλιο του 2021. Την θυμόμαστε μέσα από στιγμές της στις ταινίες “Η Ωραία των Αθηνών”, “Η Κυρία του Κυρίου” και “Η Θεία από το Σικάγο”» αναφέρει η ανάρτηση της Finos Film.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Finos Film (@finosfilm_official)

Η Γκέλυ Μαυροπούλου είχε γεννηθεί στις 21 Οκτωβρίου του 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901 – 1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910 – 1994).
Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του «Θεάτρου Τέχνης» του Καρόλου Κουν. Καθηγητές της στη σχολή, ήταν μεταξύ άλλων ο Κάρολος Κουν, ο Βασίλης Διαμαντόπουλος και ο Μίνως Βολανάκης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ