«Τιτανομαχία» Ελλήνων και Αμερικανών στο Λιτόχωρο – ΦΩΤΟ

Του Χρήστου Μαζανίτη

Όπως αναφέραμε νωρίτερα το πρωί, πραγματοποιήθηκε η εντυπωσιακή επίδειξη Ελλήνων και Αμερικανών στο Λιτόχωρο, ως απαύγασμα της στενής συνεργασίας που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.

Οι Αμερικανοί του 17ου Τάγματος της 3ης Ταξιαρχίας Αεροπορίας Στρατού επί 5 μήνες βρίσκονται στο Στεφανοβίκειο Μαγνησίας, στην έδρα της 1ης ΤΑΞΑΣ, όπου πραγματοποιούσαν συνεχείς εκπαιδεύσεις με Έλληνες συναδέλφους τους.

Σήμερα στο πλαίσιο της Άσκησης «Τιτανομαχία» επιβεβαίωσαν το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών. Είναι η τέταρτη κατά σειρά άσκηση που συμμετέχουν από κοινού, μετά την «Σιδηρά Ξυήλη» «Μέγας Αλέξανδρος» και «Χρυσόμαλλο Δέρας».

Σύμφωνα με το σενάριο της «Τιτανομαχίας» ένα αμερικανικό Απάτσι συντρίβεται στον Όλυμπο. Οργανώνεται επιχείρηση διάσωσης και αντιμετώπιση του εχθρού με κοινές επιχειρήσεις επιθετικών ελικοπτέρων Apache

από αέρος. Στις επιχειρήσεις πήραν μέρος και πεζοναύτες της 32 Ταξιαρχίας.

Στις δηλώσεις του, ο Αμερικανός Πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, που παρακολούθησε την Άσκηση εξήρε τον βαθμό συνεργασίας των ελληνικών και αμερικανικών δυνάμεων στο Στεφανοβίκειο ως αποτέλεσμα της συμφωνίας Στρατηγικής συνεργασίας που υπέγραψαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας με τον Αμερικανό ομόλογο του Μάικ Πομπέο, την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Λευκό Οίκο και την κύρωση από την Βουλή της Συμφωνίας.

Το επίπεδο ετοιμότητας της Αεροπορίας Στρατού είναι υψηλό και τα στελέχη του είναι έτοιμα να ανταποκριθούν σε κάθε πρόκληση είναι το μήνυμα που εξέπεμψε ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ