Τήλος: Αντιρρυπαντικά σωσίβια γύρω από το τουρκικό πλοίο μετά την αποκόλλησή του – ΦΩΤΟ αναγνώστη

Στον Κόλπο Λιβαδιών μετακινήθηκε το τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο την Παρασκευή προσάραξε σε βραχώδη περιοχή στην Τήλο, σημαίνοντας συναγερμό στις Αρχές.

Τήλος: Αγωνία για τυχόν ρύπανση μετά την προσάραξη του τουρκικού πλοίου – Τι λέει στο enikos.gr η δήμαρχος Μαρία Καμμά

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που εξασφάλισε το enikos.gr, γύρω από το τουρκικό πλοίο έχει δημιουργηθεί ένα φράγμα από αντιρρυπαντικά σωσίβια. Άλλωστε το ενδεχόμενο ρύπανσης ήταν και η μεγάλη αγωνία της δημάρχου Τήλου, Μαρίας Καμμά, η οποία όπως είπε στο enikos.gr, από την πρώτη στιγμή έστειλε επιστολές στα Λιμεναρχεία Ρόδου και Τήλου, αλλά και στο υπουργείο Ναυτιλίας, ζητώντας άμεση κινητοποίηση όλων των πρόσφορων μέσων προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, αν προκύψει.

Αποκολλήθηκε το τουρκικό πλοίο στην Τήλο

Στις φωτογραφίες φαίνεται και σκάφος του Λιμενικού Σώματος να συνοδεύει το τουρκικό πλοίο στον Κόλπο Λιβαδιών μετά την αποκόλλησή του, ενώ από την πρώτη στιγμή το περιστατικό παρακολουθεί ο Στρατός.

Σημειώνεται ότι πρόκειται για το πλοίο «MED CERKEZKOU» με πλήρωμα 17 άτομα, όλοι Τούρκοι, το οποίο είχε αποπλεύσει από Πειραιά για λιμένα Λαττάκεια Συρίας φορτωμένο με εμπορευματοκιβώτια.

Αποκολλήθηκε το τουρκικό πλοίο στην Τήλο

Στο σημείο κατέφθασαν δύο ρυμουλκά τα οποία για προληπτικούς λόγους τοποθέτησαν πλωτό φράγμα ενώ πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση υφάλων από εξουσιοδοτημένο δύτη. Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι την αποκατάσταση και την προσκόμιση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων καθώς ο πλοίαρχος δεν είχε ενημερώσει τη Λιμενική Αρχή για τον συμβάν, ως όφειλε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ