Τήλος: Αγωνία για τυχόν ρύπανση μετά την προσάραξη του τουρκικού πλοίου – Τι λέει στο enikos.gr η δήμαρχος Μαρία Καμμά

Μια μικρή κλίση έχει πάρει το τουρκικό φορτηγό πλοίο, το οποίο έχει προσαράξει ανοικτά της Τήλου, έχοντας σημάνει συναγερμό.

Συναγερμός στην Τήλο: Προσάραξε τουρκικό φορτηγό πλοίο

Της Εύης Κατσώλη

Όπως είπε στο enikos.gr η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά «η μεγάλη μου αγωνία αυτή τη στιγμή είναι μήπως υπάρξει ρύπανση καθώς το πλοίο έχει πάρει μια ελαφρά κλίση».

Σύμφωνα με την ίδια, το πλοίο είναι γεμάτο με container τα οποία δεν γνωρίζουμε τι περιέχουν.

Η κα Καμμά ζήτησε αμέσως να υπάρξει κινητοποίηση των αρμοδίων και κάθε πρόσφορου μέσου για τυχόν αντιμετώπιση ρύπανσης.

Όπως είπε, έχει στείλει ήδη επιστολές στα Λιμεναρχεία της Τήλου και της Ρόδου, από τα οποία ακόμα δεν έχει λάβει κάποια ενημέρωση, ενώ με δική της πρωτοβουλία επικοινώνησε με ιδιωτική εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της απορρύπανσης προκειμένου να έχει μια εικόνα του τι πρέπει να γίνει σε περίπτωση που χρειαστεί.

Στο σημείο όπου έχει προσαράξει το τουρκικό πλοίο έχει σπεύσει ένα πλωτό σκάφος του Λιμενικού από την Ρόδο και ένα UAV της Frontex, ενώ το περιστατικό παρακολουθεί στενά το επιτελείο του Στρατού.

Για την προσάραξη του τουρκικού πλοίου ενημέρωσε πρώτος, σύμφωνα με την κα Καμμά, κάτοικος της Τήλου που είναι Εθνοφύλακας, υπογραμμίζοντας τη σπουδαία δουλειά των ακριτών μας.

Η κα Καμμά επιβεβαίωσε ακόμη ότι ένα δεύτερο τουρκικό πλοίο βρίσκεται στο 1 ναυτικό μίλι από την Τήλο.

Δεύτερο τουρκικό πλοίο έχει προσεγγίσει το πρώτο στην Τήλο

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρξαν νωρίτερα, ο κυβερνήτης του φορτηγού πλοίου που έχει προσαράξει, δεν έχει ζητήσει βοήθεια από τις ελληνικές Αρχές, ενώ το περιστατικό παρακολουθεί από πολύ κοντά το άλλο τουρκικό πλοίο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ