Τηγανητές πατάτες για ρεκόρ… Γκίνες στη Νάξο

Να σπάσει το ρεκόρ Γκίνες για τις περισσότερες τηγανητές πατάτες, έχει φέτος ως στόχο η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου (ΕΑΣ), η οποία διοργανώνει την 8η ετήσια Γιορτή της Πατάτας, το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017. Η καθιερωμένη πια εκδήλωση, που διοργανώνεται προς τιμήν των παραγωγών αλλά και για την προώθηση του πιο γνωστού εξαγώγιμου προϊόντος της Νάξου, γίνεται στο προαύλιο των πρώην εγκαταστάσεων της ΕΑΣ, Κάπαρες, στην Αγία Άννα.

Εκεί, οι Ναξιώτες παραγωγοί και οι οικογένειες τους, με την συνδρομή κατοίκων του νησιού θα επιχειρήσουν να καθαρίσουν, να τηγανίσουν και να προσφέρουν στους επισκέπτες περισσότερα από 550 κιλά από τις φημισμένες πατάτες της Νάξου, προκειμένου να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Γκίνες για τη μεγαλύτερη ποσότητα σερβιρισμένης πατάτας.

Τι θα χρειαστεί για να σπάσει το ρεκόρ εκτός από εθελοντές; 650 κιλά ακαθάριστες πατάτες Νάξου, 550 λίτρα από το εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο, 22 παραδοσιακά τσουκάλια για το τηγάνισμα και μπόλικη διάθεση για ….καθάρισμα.

Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κατέχει το βρετανικό κατάστημα Fish and Chip Shop στο Adventure Island fun park στο Ανατολικό Λονδίνο, με 448 κιλά σερβιρισμένες πατάτες. Ρεκόρ που σημειώθηκε τον Ιούνιο του 2011 όταν πέντε υπάλληλοι του καταστήματος χρειάστηκαν τέσσερις ώρες και 20 λεπτά για να κόψουν τις πατάτες, να τις τηγανίσουν σε ένα μεγάλο τηγάνι (σ.σ. μιλάμε βέβαια για τις ιδιαίτερες τηγανητές πατάτες της Βρετανίας) σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ των 368.5 κιλών από το 2004.

“Η πατάτα Νάξου είναι ένα προϊόν που αξίζει μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες. Περισσότερες από 200 οικογένειες ασχολούνται με την καλλιέργεια της και κάθε χρόνο 5500 τόνοι παράγονται στο νησί. Η πατάτα Νάξου μαζί με τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα έχουν κάνει τη Νάξο την μεγαλύτερη αγροτική δύναμη των Κυκλάδων. Όποιος έχει δοκιμάσει τηγανητές πατάτες Νάξου γνωρίζει ήδη γιατί θέλουμε να σερβίρουμε τόσες πολλές τηγανητές πατάτες στους επισκέπτες του φεστιβάλ. Πολύ απλά γιατί η γεύση της είναι ασύγκριτη. Να είστε σίγουροι ότι θα καταρρίψουμε το ρεκόρ”, δήλωσε ο πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, Δημήτρης Καπούνης.

Την εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 21:00, θα παρουσιάσουν οι δημοσιογράφοι, Χρήστος Νέζος και Μπάγια Αντωνοπούλου.Πηγή: naxospress.gr

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ
Ροή
Lifestyle
Κοινωνία
Πολιτική

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.