Τι λέει στο enikos.gr ο πρόεδρος του κόμματος “Κ.Ο.Τ.Ε.Σ” για το πρόστιμο που του επιβλήθηκε – Ο διάλογος με τους αστυνομικούς

Για τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς στον χώρο όπου στεγάζονται τα γραφεία κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ (Καπνιστικές Ομάδες για την Τέχνη και την Εικαστική Συγκρότηση) μίλησε στο enikos.gr ο Νίκος Λούβρος. Ο πρόεδρος του κόμματος Κ.Ο.Τ.Ε.Σ. περιγράφει όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ, διευκρινίζοντας πως το μόνο πρόστιμο -ύψους 300 ευρώ – που επιβλήθηκε ήταν σε εκείνον, για μη χρήση μάσκας. Μάλιστα, όπως λέει, του έκοψαν πρόστιμο, ενώ ήταν μόλις ένα μέτρο έξω από το κτίριο του κόμματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στον χώρο δεν ήταν 45 άτομα, αλλά γύρω στα 30, και δεν υπήρχε κανένας συνωστισμός. Παράλληλα, υποστηρίζει πως δεν έπαιζαν επιτραπέζια παιχνίδια, αλλά σκάκι.

“Δεν μπήκε μέσα η αστυνομία, καθώς απαγορεύεται η είσοδος στο κόμμα. Θα ήταν σαν να μπαίνουν στον Περισσό. Ήμουν απ’ έξω και μιλούσα στο τηλέφωνο και επί 1,5 ώρα οι αστυνομικοί απαγόρευαν στα άτομα που ήταν μέσα στα γραφεία του κόμματος να βγουν από τον χώρο για να φύγουν.  Ήταν περίπου 12 αστυνομικοί εκεί και τους είπα πως “αυτά που κάνετε και τους απαγορεύετε να φύγουν δεν τα έκανε ούτε η χούντα”. “Δεν φοράτε κύριε μάσκα και θα σας γράψουμε” μου είπε τότε ένας αστυνομικός. Έτσι μου έκοψε πρόστιμο. Ήμουν όμως στην κυριολεξία στον δρόμο έξω από τον χώρο μου. Στην κλήση για το πρόστιμο γράφει πως είμαι ένα μέτρο έξω από τον χώρο μου. Είναι αστείο, έκοψε το πρόστιμο επί τούτου, όταν του είπα αυτή τη φράση” αναφέρει ο κ. Λούβρος, σημειώνοντας πως η αστυνομία πήγε συνολικά έξι μέρες για έλεγχο.

“Τους ευχαριστώ για τη φύλαξη” λέει με μια δόση ειρωνείας, ενώ δεν αποκλείει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για παρακώλυση λειτουργίας κόμματος.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ