Τι λέει ο υπεύθυνος του παιδικού σταθμού που έβαλε τα παιδιά να ζωγραφίσουν πάνω σε άλογα

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε με τις φωτογραφίες που δείχνουν παιδιά ενός παιδικού σταθμού να ζωγραφίζουν με χρώματα πάνω σε άλογα υπό την επίβλεψη των παιδαγωγών τους, ο υπεύθυνος του Παιδικού Σταθμού Τάσου “Κοπερτί” Τάσος Γλαντζής έδωσε τη δική του εκδοχή για το περιστατικό μιλώντας στον Realfm 97,8 και το κεντρικό δελτίο με τον Νίκο Στραβελάκη.

“Θεωρούμε ότι είναι αποτέλεσμα άγνοιας και μη αναλυτικής προσέγγισης των διαδικασιών που διέπουν αυτέ τις σχέσεις παιδιών και αλόγων” δήλωσε ο κ. Γλαντζής ερωτηθείς σχετικά και με τις μηνύσεις που υποβλήθηκαν κατά του παιδικού σταθμού.

Ο κ. Γλαντζής έκανε λόγο για μια “παγκόσμια πρακτική, όπου η σχέση με τα άλογα βοηθάει σε διαδικασίες αντιμετώπισης προβλημάτων παιδιών” και προβλέπεται, όπως λέει και η ζωγραφική πάνω στο άλογο.

“Από την Αμερική μέχρι την Ευρώπη, ακόμη και χώρες της Άπω Ανατολής, αξιοποιούν αυτή την τεχνική, ειδικά την επαφή του παιδιού μέσω του πινέλου, άρα το χάδι προς το άλογο, το οποίο μπορεί να έχει και χρώμα για να γίνεται ευχάριστο για το παιδί. Προφανέστατα ένα ζώο σαν το άλογο, αν ενοχλείτο από κάτι τέτοιο θα αντιδρούσε” υποστήριξε ο κ. Γλαντζής.

Ακούστε το ηχητικό:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ