Τι είπε ο Χουλιάρας στον ΑΝΤ1 για τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο – ΒΙΝΤΕΟ

Να ελεγχθούν άμεσα όλα τα κτίρια και κυρίως οι σχολικοί χώροι στις περιοχές που επλήγησαν από τον ισχυρό σεισμό, συνέστησε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου, ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Γεράσιμος Χουλιάρας.

Ο κ. Χουλιάρας υπογράμμισε ότι είναι νωρίς για να πούμε με ασφάλεια εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, κι ότι πρέπει να περιμένουμε αρκετά 24ωρα.

“Ας ελπίσουμε ότι αυτός ήταν ο κύριος σεισμός και ότι θα έχουμε μια φυσιολογική εξέλιξη”, πρόσθεσε.

Σχετικά με τη δήλωση του Δημάρχου της Άγκυρας, ο οποίος υποστήριξε ότι οι σεισμοί που σημειώνονται στο Αιγαίο, είναι τεχνητοί, ο κ Χουλιάρας ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να δημιουργηθούν τεχνητοί σεισμοί, σε τέτοιο επίπεδο της τάξεως των 6 Ρίχτερ.

Επίσης, συμβούλεψε τους κατοίκους των περιοχών που επλήγησαν από τους σεισμούς, να μην μπουν στα σπίτια τους μέχρι να ελεγχθούν και να κάνουν υπομονή.

Κλείνοντας, δήλωσε πως “το προσδοκώμενο θα ήταν να κάνει ένα σεισμό μικρότερο από 6 Ρίχτερ, δηλαδή να κάνει έναν 5άρι,έτσι ώστε να αρχίζει να εκτονώνεται η ενέργεια. Αλλά αυτό είναι κάτι που μας φοβίζει επίσης γιατί με έναν σεισμό 5 Ρίχτερ αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε τι συνέπειες θα έχει στα ήδη επιβαρυμένα σπίτια.”

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Exit mobile version