Τι δήλωσε ο δικηγόρος του 21χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

“Προφανώς μόνο λόγια συμπάθειας μπορεί κάποιος να έχει για την οικογένεια του θύματος, από την άλλη μεριά όμως είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα της διαδικασίας ως δικονομικοί εγγυητές για την διασφάλιση μιας δίκαιης δίκης” δήλωσε ο συνήγορος του 21χρονου Ροδίτη που κατηγορείται για τον φόνο της Ελένης Τοπαλούδη, Θ. Μαντάς, μιλώντας στο Star.

“Οι πρώτες αντιδράσεις και συμπεριφορές του εντολέα μου κινούνται στην κατεύθυνση αυτή, έδωσε όλους τους κωδικούς του, τόσο του facebook όσο και της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, δεν είχε τίποτα να κρύψει. Η θέση μας είναι να συνεργαστούμε με πληρότητα με την ανακριτική αρχή. Δεν είμαστε εδώ για να συσκοτίσουμε την έρευνα, ούτε για να αποπροσανατολίσουμε την ανακριτική διαδικασία. Είμαστε εδώ για να συνεργαστούμε και να συνδράμουμε τον ανακριτή στο δύσκολο έργο του” τόνισε.

“Από την πρώτη στιγμή έχει διατυπώσει σαφή θέση ότι ο ρόλος του και η συμμετοχή του σε αυτή την υπόθεση δεν ήταν σε καμία περίπτωση πρωταγωνιστικός. Δεν ήταν το κεντρικό πρόσωπο που με τη συμπεριφορά του δημιούργησε τις προϋποθέσεις και έφερε το αποτέλεσμα της απώλειας μιας ανθρώπινης ζωής. Δεν αποποιείται την ευθύνη που του αναλογεί” ανέφερε.

“Έχει δοθεί σχετική εντολή από την ανακρίτρια και είναι σε εξέλιξη η ιατροδικαστική έρευνα για την κατάσταση της ψυχιατρικής καταστάσεως του εντολέα μου” πρόσθεσε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ