Τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία μας όταν ιδρώνουμε πολύ;

Τι μπορεί να συμβαίνει στην υγεία μας όταν ιδρώνουμε πολύ;

Η υπεριδρωσία είναι η παθολογική κατάσταση αυξημένης έως υπερβολικής εφίδρωσης που συμβαίνει ακόμα και όταν η θερμοκρασία δεν είναι αρκετά  υψηλή . Σε μερικούς ανθρώπους που έχουν υπεριδρωσία , ο ιδρώτας στάζει κυριολεκτικά από τα χέρια τους. Συνήθως προσβάλλει τις παλάμες των χεριών , τα πέλματα των ποδιών και τις μασχάλες. Εκτός από το ότι διαταράσσονται οι καθημερινές  συνήθεις  και δραστηριότητες μπορεί να προκαλέσει αμηχανία.

Μία από τις πρώτες επιλογές για τη θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήσης αντιιδρωτικών για τις πληγείσες περιοχές . Σε σοβαρές περιπτώσεις , ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει χειρουργική επέμβαση είτε για να αφαιρέσει τους αδένες  του ιδρώτα ή για  να αποσυνδέσετε τα νεύρα που είναι υπεύθυνα για την υπερπαραγωγή του ιδρώτα .

Συμπτώματα:

Οι περισσότεροι άνθρωποι ιδρώνουν όταν ασκούνται, βρίσκονται σε  ένα ζεστό περιβάλλον, είναι νευρικοί , αγχώδεις ή υπό πίεση. Η υπεριδρωσία υπερβαίνει κατά πολύ την κανονική εφίδρωση . Επηρεάζει συνήθως τα χέρια , τα πόδια , τις μασχάλες και μερικές φορές το πρόσωπο . Σπάνια, επηρεάζεται ολόκληρο το σώμα .

Δείτε το γιατρό σας εάν :

Η εφίδρωση διαταράσσει την καθημερινότητά σας

Μπορεί ξαφνικά να αρχίσετε να ιδρώνετε περισσότερο από το συνηθισμένο

Έχετε νυχτερινές εφιδρώσεις χωρίς προφανή λόγο

Διαβάστε τη συνέχεια στο boro.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ