Τι απαντούν οι ιερείς της Κρήτης στον Νίκο Τζανάκη για τα περί διασποράς του κορονοϊού

Στα όσα ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης, για τον ρόλο των κληρικών στη διασπορά του κορονοϊού στο νησί, αναφέρθηκε ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, πρόεδρος των συνδέσμων κληρικών της Κρήτης.

Όπως σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, “πράγματι, απ’ ό,τι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα στο ιικό φορτίο και στους τέσσερις νομούς της Κρήτης. Σέβομαι και εκτιμώ απεριόριστα τον κ. Τζανάκη σαν άνθρωπο και σαν επιστήμονα. Για να το πει, κάτι θα έχει δει, κάτι θα έχει ακούσει”. Βέβαια, υπογράμμισε ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης, “αυτή η υπόθεση με στεναχωρεί, γιατί ασχολούνται με τους κληρικούς της Κρήτης και μας αδικεί αυτό. Ενώ καταβάλλουμε προσπάθεια να μην μολυνθεί κόσμος και για το εμβόλιο…”. Ο ίδιος υποστήριξε πως ένα ποσοστό 90% των κληρικών στην Κρήτη έχει εμβολιαστεί. “Το ότι υπάρχουν 1-2 άνθρωποι που έχουν μια διαφορετική άποψη μπορεί να ισχύει, δεν το ξέρω. Οι υπόλοιποι ίσως έχουν άλλα προβλήματα και δεν μπορούν να εμβολιαστούν”, είπε και πρόσθεσε: “Στην Κρήτη είμαστε προσεκτικοί, εμβολιαστήκαμε… Δεν θα τα φορτώσουμε στην εκκλησία όλα αυτά, εδώ κάθε μέρα γίνεται χαμός, έχουμε ένα εκατομμύριο τουρίστες. Καλό είναι να προσέχουν κι αυτοί, να προσέχουμε και όλοι μας”. Ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, ο πατήρ Ζαχαρίας Αδαμάκης τόνισε πως “μελετούμε τρόπους ώστε να μην γίνει διασπορά του ιού”.

Τι είπε ο Νίκος Τζανάκης

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ Νίκος Τζανάκης.

“Το Ηράκλειο και η Κρήτη έχει τόσα πολλά κρούσματα που ποτέ άλλοτε δεν είχε. Σε αυτό το κύμα, το Ηράκλειο έχει σπάσει τρεις φορές διαδοχικά το ανώτατο όριο. Είχαμε την πρόβλεψη ότι ίσως φτάσαμε κοντά στα 300 στο Ηράκλειο αλλά ήταν η χειρότερη πρόβλεψη που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μάλιστα, μας έδωσε μια ελπίδα το περασμένο 10ήμερο, μια μικρή ύφεση που είχαμε, που έδειχνε ικανό να σταματήσει την πανδημία σε αυτό το επίπεδο, πλην όμως φαίνεται ότι η ύφεση αυτή ήταν το εφαλτήριο για μια μεγαλύτερη αύξηση. Ελπίζω το lockdown να λειτουργήσει ώστε να βάλουμε μυαλό, να μπορέσουμε να συμπεριφερθούμε σωστά” τόνισε ο κ. Τζανάκης, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA κα τον Σωτήρη Μεταξά.

Για τους ιερείς της Κρήτης

Ο κ. Τζανάκης αποκάλυψε ότι υπάρχουν πολλά άτομα που δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας σε κοινωνικές εκδηλώσεις ή είναι θετικοί και παρόλα αυτά συγχρωτίζονται με άλλους πολίτες. “Προτρέπω τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Έχουμε το φαινόμενο αρκετοί ιερείς να παρακούν την Ιερά Σύνοδο και να δημιουργούν συνθήκες υπερμεταδοτικές στις εκκλησίες και στις θρησκευτικές τελετές. Ιερείς που δεν έχουν την αίσθηση ότι υπάρχει κίνδυνος για τους εαυτούς τους και το ποίμνιο τους, πολλές φορές καταπατούν οι ίδιοι τα μέτρα αυτοπροστασίας και δημιουργούν συνθήκες στους ναούς και γύρω από τους ναούς, υπερμετάδοσης”, δήλωσε ο καθηγητής.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ