Η αντίδραση της Εκκλησίας της Κρήτης στις καταγγελίες για ιερείς που αρνούνται να μεταλάβουν εμβολιασμένους

Σάλος έχουν προκαλέσει οι καταγγελίες του καθηγητή Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκου Τζανάκη ότι ιερείς στην Κρήτη αρνούνται μεταλάβουν και να εξομολογήσουν πιστούς που έχουν εμβολιαστεί. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.gr, τα όσα είπε ο καθηγητής έχουν ενοχλήσει την Εκκλησία της Κρήτης, κυρίως τα χαμηλά κλιμάκια της ιεραρχίας, την ώρα που η συντριπτική πλειοψηφία του κλήρου έχει ταχθεί υπέρ των εμβολιασμών. Εκφράσεις όπως “οι παπάδες αυτοί θα πρέπει να παταχθούν δια ροπάλου” έχουν προκαλέσει αντιδράσεις.

Ο Επίσκοπος Κνωσσού Πρόδρομος Ξενάκης μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη, κάλεσε τον καθηγητή να προσκομίσει στην Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης στοιχεία που να αποδεικνύουν τις καταγγελίες του, προκειμένου η τοπική Εκκλησία να ερευνήσει το θέμα. Επίσης, κάλεσε όποιον πολίτη έχει τυχόν αντιμετωπίσει τέτοια συμπεριφορά από κληρικό του νησιού, να ενημερώσει την οικεία Μητρόπολη ή την Ιερά Αρχιεπισκοπή. Ο Επίσκοπος Κνωσσού τόνισε ότι δεν πρέπει να αδικείται η προσπάθεια 1.000 ιερέων του νησιού, επαναλαμβάνοντας πως η Εκκλησία της Κρήτης έχει ταχθεί υπέρ του εμβολιασμού, ενώ έχει δώσει απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και τους προβληματισμούς που έχουν τεθεί από τους πιστούς. “Το εμβόλιο δεν είναι του διαβόλου, δεν έχει μικροτσιπ και δεν περιέχει το …666”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Μόνο καλό κάνει κάθε προσπάθεια στοχοποίησης και διχασμού”, είπε ο Επίσκοπος Κνωσσού. Ο ίδιος δήλωσε πως η Εκκλησία της Κρήτης είναι θετική σε μια ενδεχόμενη συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, μετά και τις δηλώσεις του Βασίλη Κικίλια πως θα επισκεφθεί μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα την Ιερά Σύνοδο την επόμενη Τρίτη.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ