Τι απαντά το Πρωτοδικείο Αθηνών για τις καταγγελίες σχετικά με τις κτιριακές υποδομές

Αίσθηση προκάλεσαν οι καταγγελίες που έκανε χθες (02/11) ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβερσός στον Realfm 97,8 για την κατάσταση στην οποία έχουν αφεθεί οι κτιριακές υποδομές στο Πρωτοδικείο Αθηνών, με τις φωτογραφίες που απέστειλε ο ίδιος στο enikos.gr να μαρτυρούν πως το κτίριο έχει παραδοθεί στην φθορά του χρόνου.

Ωστόσο, σχολιάζοντας τις σχετικές καταγγελίες, πηγές του Πρωτοδικείου Αθηνών σημειώνουν ότι η πλειοψηφία των συγκεκριμένων φωτογραφιών είναι παλιές και δεν ανταποκρίνονται στην σημερινή κατάσταση των δικαστηρίων.

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών μιλώντας χθες στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή στον Realfm 97,8 ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως το Πρωτοδικείο Αθηνών είναι ένα παλιό κτίριο, το οποίο παραμένει ασυντήρητο, ενώ απαιτεί ειδικούς τρόπους συντήρησης και ειδικά κουφώματα. Ταυτόχρονα, έκανε λόγο για τις ψευδοροφές, για σπασμένες καρέκλες και τραπέζια, για μη λειτουργικά συστήματα εξαερισμού κ.α.

Παράλληλα, τόνισε πως η ίδια ανησυχητική κατάσταση φαίνεται να επικρατεί στα Δικαστικά Μέγαρα σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

«Μέχρι και σε καινούρια κτίρια όπως είναι το Εφετείο Αθηνών, επικρατεί η ίδια εικόνα. Για παράδειγμα, έχει χαλάσει εδώ και 2 χρόνια το σύστημα ψύξης-θέρμανσης και δεν έχουν ψύξη το καλοκαίρι, οπότε χρησιμοποιούν ανεμιστήρες στα δικαστήρια, ενώ τον χειμώνα πηγαίνουν με τις σόμπες. Μιλάμε για πάρα πολύ δύσκολες συνθήκες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βερβεσός.

Ακόμη, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατήγγειλε πως «έχουμε δώσει λεφτά από την τσέπη μας μέχρι και για να τοποθετήσουμε air condition. Έχουμε βάλει καρέκλες, τραπέζια που έχουν σπάσει, αλλά και λαμπτήρες στο Εφετείο οι οποίοι δεν αντικαθίστανται. Κάνουμε τέτοιου είδους παροχές από τα χρήματά μας για τους δικηγόρους, για να έχουν μία καρέκλα να κάτσουν. Η λεγόμενη ΚΤΥΠ έχει αφήσει τα κτίρια στην τύχη τους».

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ