Τι αναφέρει ο γιατρός του 8χρονου που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ με συμπτώματα της νόσου Kawasaki – ΒΙΝΤΕΟ

Με συμπτώματα που παραπέμπουν στη νόσο Kawasaki νοσηλεύεται στη ΜΕΘ της παιδιατρικής κλινικής του πανεπιστημιακού νοσοκομείου του Ρίου ένας 8χρονος από τον Πύργο.

Η οικογένεια του παιδιού είχε εκτεθεί στον κορονοϊό και κάποια μέλη της είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Το 8χρονο αγόρι δεν είχε συμπτώματα λοίμωξης covid-19, ενώ και τα τεστ στα οποία είχε υποβληθεί ήταν αρνητικά. Ωστόσο, ο επίμονος πυρετός οδήγησε τους γονείς να μεταφέρουν το παιδί στο νοσοκομείο. Η νοσηλεία του κρίθηκε αμέσως επιβεβλημένη, λόγω του ιστορικού της μόλυνσης της οικογένειας αλλά και με βάση την εικόνα από τα εργαστηριακά ευρήματα.

Ο διευθυντής της παιδιατρικής κλινικής Γαβριήλ Δημητρίου, μιλώντας Open ανέφερε πως η κατάσταση της υγείας του 8χρονου είναι μεν σοβαρή αλλά σταθερή. Όπως υποστήριξε το παιδί έχει περάσει κορονοϊό καθώς βρέθηκε να έχει αντισώματα και “αυτό που βλέπουμε τώρα είναι πολυσυστηματική φλεγμονώδη αντίδραση”. Σε ερώτηση αν πρόκειται για το σύνδρομο Kawasaki ο γιατρός ξεκαθάρισε πως λέγεται “Kawasaki like” δηλαδή μοιάζει με αυτή τη νόσο. Ωστόσο όπως είπε είναι το πρώτο στη χώρα με αυτή τη νόσο που έχει παράλληλα αντισώματα του κορονοϊού καθώς υπήρξαν άλλα δυο-τρία τέτοια περιστατικά χωρίς όμως αντισώματα κορονοϊού.

Δείτε το βίντεο

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ