Θρήνος στο Ρέθυμνο: Την Τρίτη το τελευταίο αντίο στην 44χρονη Γλυκερία – Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Το Ρέθυμνο θρηνεί για την 44χρονη Γλυκερία. Η μητέρα τριών παιδιών υπέστη εγκεφαλική αιμορραγία μετά τον εμβολιασμό της με AstraZeneca και τελικά ανακοινώθηκε ότι είναι εγκεφαλικά νεκρή και σήμερα την αποσωλήνωσαν. Το τελευταίο αντίο στην 44χρονη θα πουν αύριο Τρίτη, στις 4 το μεσημέρι, συγγενείς και φίλοι στη Λοχριά Ρεθύμνου, τόπος καταγωγής της.

Η 44χρονη έδινε τη δική της μάχη από τις 12 Μαΐου, όμως δυστυχώς παρά τις προσευχές όλων δεν τα κατάφερε. Το πρωί της Δευτέρας οι γιατροί ενημέρωσαν τους συγγενείς της ότι επήλθε ο εγκεφαλικός θάνατος και άρχισαν την αποσωλήνωσή της.

Υπενθυμίζεται ότι η 44χρονη γυναίκα εμβολιάστηκε με την πρώτη δόση του εμβολίου της AstraZeneca στις 6 Μαΐου, ωστόσο λίγες μέρες αργότερα άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία. Επτά μέρες μετά την πρώτη δόση του εμβολίου άρχισε να εκδηλώνει τα πρώτα συμπτώματα, μεταφέρθηκε στις 12 Μαΐου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο και έγινε εισαγωγή της στην Αιματολογική του νοσηλευτικού ιδρύματος με τους γιατρούς να παρακολουθούν στενά την πορεία της υγείας της.

Στη συνέχεια ωστόσο, η κατάσταση της υγείας της επιδεινώθηκε ραγδαία, και μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα εδώ και ημέρες τα παιδιά της 44χρονης είχαν ενημερωθεί από τον πατέρα τους και από ψυχολόγο για την άσχημη κατάσταση της υγείας της μητέρας τους. Έγραψαν μάλιστα και ένα γράμμα, με όλα τα αναπάντητα ερωτήματα και το παρέδωσαν στον πατέρα τους. Εκεί αποτυπώνουν τις παιδικές απορίες τους μιας και μόλις πριν από λίγα 24ωρα η ίδια η μητέρα τους, τους επιβεβαίωνε ότι θα επιστρέψει υγιής στο σπίτι.

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ

Η ανακοίνωση του ΠΑΓΝΗ αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η ώρα θανάτου της 44χρονης προσδιορίζεται στις 23.05 την 30η Μαΐου 2021. Ολόκληρη η ανακοίνωση είναι η εξής:

Συγκλονίζει ο σύζυγός της

Συγκλονίζει ο σύζυγός της άτυχης 44χρονης Γλυκερίας. Ο κ. Μάριος Κρυοβρυσανάκης σε γραπτή του ανακοίνωση που δημοσιεύει το zarpanews.gr, με αφορμή τον θάνατο της συζύγου του, καταγγέλλει την πολιτεία που “παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του εμβολίου με τα αποτελέσματα αυτά” και κάνει γνωστό πως θα κάνει “ό,τι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου”. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση:

“Με τον πιο τραγικό, άδοξο και οδυνηρό τρόπο τελειώνει η περιπέτεια της υγείας της γυναίκας μου, ενός απολύτως υγιούς ανθρώπου, από το σύνδρομο vitt που εμφάνισε ως παρενέργεια μετά τον εμβολιασμό της με το astra zeneca.

Η γυναίκα μου πέθανε ‘τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, ζώσα πάντα με κανόνες και νομιμοφροσύνη όπως και τώρα ακολούθησε τις οδηγίες του κράτους για τη δημόσια υγεία. Ελπίζω να μην έχουν ήσυχη την συνείδηση τους αυτοί που πήραν την απόφαση χορήγησης του εμβολίου της Astra zeneka σε ηλικίες 40 έως 44 και δη σε γυναίκες ως μόνη επιλογή, γνωρίζοντας τις επιπτώσεις που αυτό αποδεδειγμένα έχει. Θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να διερευνηθούν σε βάθος τα αίτια και τυχόν ευθύνες που θα προκύψουν για τον θάνατο της γυναίκας μου.

Είναι πια γνωστό και έχει εκφραστεί και επίσημα από τις ανακοινώσεις της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας ότι κατά κανόνα οι γυναίκες κάτω των 50 ετών παρουσιάζουν αυτές τις παρενέργειες. Γίνεται αναφορά σε στατιστική ότι αφορά 1 κρούσμα στο εκατομμύριο αλλά αυτό αφορά τον γενικό πληθυσμό. Σε γυναίκες κάτω των 50 το ποσοστό είναι τουλάχιστον 16 φορές μεγαλύτερο. Θα έπρεπε η πολιτεία να έχει επιδείξει θάρρος διακόπτοντας την χορήγηση του συγκεκριμένου εμβολίου σε ηλικίες κάτω των 50 ετών και δη σε γυναίκες.

Παρά τις σοβαρές παρενέργειες που παρουσιάστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα η πολιτεία επέλεξε να συνεχίσει την χορήγηση του με τα αποτελέσματα αυτά. Είναι ευτύχημα που ο κόσμος έχει ενημερωθεί και έτσι έχουν αποτραπεί άλλα παρόμοια θλιβερά περιστατικά. Ο θάνατος της συζύγου μου ας γίνει η αφορμή να κατανοήσουν αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις ότι η ανθρώπινη ζωή δεν μπαίνει σε ζυγαριά, δεν μετριέται με αριθμούς και δεν αποτυπώνεται με στατιστικές.

Ευχαριστώ όλο τον κόσμο για την συμπαράσταση και τους γιατρούς και νοσηλευτές των νοσοκομείων του Βενιζελείου και του ΠΑΓΝΗ. Διαπίστωσα την προσπάθεια τους και την αγωνία τους για να πετύχουν ότι καλύτερο μπορούσαν.

Μάριος Κρυοβρυσανάκης”.

Πηγές πληροφοριών: cretapost.gr/zarpanews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ