Θετικοί στον κορονοϊό περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί – Θεοδωρικάκος: Κανένα πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών

Δεν υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας, λόγω των κρουσμάτων κορονοϊού, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σχολιάζοντας σχετικά ρεπορτάζ που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Όπως μεταδόθηκε, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό και μάλιστα, μόλις τις τελευταίες τέσσερις ώρες επιβεβαιώθηκαν περισσότερα από 200 κρούσματα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Ο τηλεοπτικός σταθμός μετέδωσε ότι τα 3/4 όσων αστυνομικών νοσούν, υπηρετούν στην Αττική και σε κρίσιμες υπηρεσίες που έρχονται σε επαφή με πολίτες, όπως είναι η Άμεση Δράση, η ΔΙΑΣ, η Ασφάλεια και τα ΜΑΤ.

Αρμόδιες πηγές αναφέρουν πάντως πως οι θετικοί αστυνομικοί στη ΓΑΔΑ είναι 750.

Θεοδωρικάκος: Μόλις 20 αστυνομικοί σε όλη τη χώρα στα νοσοκομεία

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, στο περιθώριο της συνάντησης που είχε σήμερα με τον πρύτανη του ΑΠΘ, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τόνισε:

“Η Ελληνική Αστυνομία είναι τμήμα της κοινωνίας και υπάρχουν αστυνομικοί οι οποίοι έχουν νοσήσει. Ωστόσο, δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα στη λειτουργία των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και ιδιαίτερα στις υπηρεσίες αιχμής που αφορούν την ασφάλεια. Θέλω να σας αναφέρω ότι ο αριθμός των αστυνομικών που βρίσκονται σε νοσοκομεία είναι μόλις 20 από τη συνολική δύναμη των 56.500 και γι’ αυτό δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Υπάρχει απόλυτη ετοιμότητα και υλοποίηση των σχεδιασμών ώστε η Ελληνική Αστυνομία να προσφέρει το κρίσιμο αγαθό της ασφάλειας στους πολίτες”.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ