Θεσσαλονίκη: «Ζήτησε συγγνώμη, δεν ευθύνεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο» – Τι υποστήριξε ο ιδιοκτήτης των σκυλιών

Τον δρόμο για την φυλακή έδειξαν εισαγγελέας και ανακριτής στον 37χρονο ιδιοκτήτων των τριών σκυλιών, που τραυμάτισαν θανάσιμα την 50χρονη Ελισάβετ στη Νεοχωρούδα, στη Θεσσαλονίκη. Μετά την απολογία του, ο 37χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος. Σημειώνεται ότι ο εισαγγελέας είχε ασκήσει σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο.

Στην απολογία του, ο κατηγορούμενος επανέλαβε γι’ άλλη μια φορά την συντριβή του για την τραγική κατάληξη που είχε το περιστατικό, ενώ ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια της άτυχης γυναίκας. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας thesstoday.gr, ο 37χρονος ιδιοκτήτης των σκυλιών υποστήριξε στην απολογία του ότι δεν υπήρξε τρύπα μέχρι και πριν την επίθεση στην 50χρονη και πως τα σκυλιά ήταν ασφαλισμένα.

«Τα σκυλιά τα είχα φροντισμένα ήταν επιβλεπόμενα και ασφαλισμένα στην αυλή της μονοκατοικίας μου και δεν κυκλοφορούσαν ελεύθερα. Δεν υπήρξε καμιά τρύπα στο πλέγμα της περίφραξης. Δεν υπήρχε μέχρι το συμβάν καμιά καταγγελία ότι τα σκυλιά κυκλοφόρησαν στο παρελθόν ελεύθερα ούτε ότι παρενόχλησαν κάποιον και κατά μείζονα λόγο, ποτέ δεν επιτέθηκαν ούτε δάγκωσαν κάποιον», φέρεται να υποστήριξε.

Σύμφωνα με τον 37χρονο, τα σκυλιά ήταν φιλικά, παρόλο που τα είχε υιοθετήσει ως αδέσποτα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες, ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και τόνισε πως δεν θέλησε, ούτε και μπορούσε να προβλέψει τον θάνατο της 50χρονης Ελισάβετ. Υποστήριξε επίσης, πως τα σκυλιά φοβήθηκαν τον θόρυβο από το αλυσοπρίονο και έτσι συνέβη η επίθεση.

«Κρατείται άδικα» λέει ο δικηγόρος του

Ο συνήγορος του κατηγορουμένου, Χρήστος Πατούνας σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους τόνισε ότι:

«Οι σκέψεις όλων μας και η καρδιά όλων μας είναι με την οικογένεια της Ελισάβετ και με τα δύο της παιδιά. Επίσης, οι σκέψεις και η καρδιά όλων μας πρέπει να είναι και με τον Χρήστο τον ιδιοκτήτη των σκυλιών, ο οποίος κρατείται άδικα, ενώ όλοι μας ξέρουμε, όλη η Ελλάδα ξέρει ότι δεν ήθελε τον θάνατο της Ελισάβετ. Η θέση του είναι ότι ποτέ δεν ήθελε τον θάνατο της Ελισάβετ, τον τραυματισμό ή τον θάνατο κανενός, ότι είχε λάβει όλα τα μέτρα, όσα έπρεπε και κρατήθηκε διότι το δικαστήριο δέχθηκε ότι δήθεν ήθελε τον θάνατο της Ελισάβετ. Είναι αλήθεια αυτό;», διερωτήθηκε ο δικηγόρος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «η Ελισάβετ μάλιστα είχε έρθει στο σπίτι του Χρήστου και στη μητέρα του και τους έφερε με τεράστιο χαμόγελο ένα φουρνάκι. Σε αυτή τη θέση θα μπορούσε να βρεθεί ο κάθε ιδιοκτήτης σκύλου, ο κάθε άνθρωπος. Περαιτέρω θα ήθελα να πω ότι όλοι μας θα πρέπει να καταβάλλουμε φιλότιμη προσπάθεια να αποφύγουμε κάθε είδους ατύχημα και ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο, ο οποίος είναι ανεξέλεγκτος και καθημερινά έχουμε θανατηφόρα ατυχήματα».

Μιλώντας για την άτυχη 50χρονη, ο συνήγορος του κατηγορουμένου τόνισε: «Η Ελισάβετ ήταν μια μεγάλη καρδιά, εξαιρετική κυρία που βοηθούσε και αυτό είναι το συγκινητικό στην ιστορία. Πώς είναι δυνατόν να αποδεχθεί κανείς τον θάνατο ενός τέτοιου ανθρώπου, διότι αυτή ήταν η απόφαση. Όλοι μας ξέρουμε ότι δεν είναι αληθινή».

«Ζήτησε μια μεγάλη συγγνώμη»

Αναφορικά με τις καταγγελίες κατοίκων ότι δεν λάμβανε τα απαραίτητα μέτρα φύλαξης για τους τρεις σκύλους, ο δικηγόρος απάντησε πως «δεν είναι αλήθεια».

Καταλήγοντας, ότι «ο Χρήστος ζήτησε μια μεγάλη συγγνώμη από την οικογένεια. Είναι κακό όταν γίνεται ένα λάθος, αλλά το πιο σπουδαίο είναι να ζητάμε συγγνώμη, παρά το γεγονός ότι ο Χρήστος σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ