Θεσσαλονίκη: Ξύλινα στυλιάρια, κράνη και… αλεξίσφαιρο – Όλα όσα βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. κατά την εκκένωση της κατάληψης

Ξύλινα στυλιάρια, γυάλινα μπουκάλια μπίρας, πυροσβεστήρες, κράνη, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αντισφυξιογόνες μάσκες ήταν μερικά από τα αντικείμενα που συνέλεξαν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατά την έρευνα στην εκκενωμένη πλέον κατάληψη «111» στην οδό Εγνατία, στη Θεσσαλονίκη.

Παράλληλα, στο πάρκο που βρίσκεται δίπλα στο κτίριο της κατάληψης οι αστυνομικοί βρήκαν ένα μαχαίρι κουζίνας.

Από την έρευνα που πραγματοποίησε το κλιμάκιο του ΔΕΔΔΗΕ, διαπιστώθηκε ότι είχε γίνει παράνομη ηλεκτρική εγκατάσταση με αυτοσχέδια συστήματα και συνδέσεις προκειμένου οι καταληψίες να ρευματοδοτήσουν παράνομα τον χώρο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα, voria.gr.

Είναι χαρακτηριστικό ότι παρά το γεγονός ότι πριν από μερικά χρόνια ο ΔΕΔΔΗΕ είχε προχωρήσει στο κόψιμο μιας παροχής, χρησιμοποίησαν τρόπο με τη μέθοδο του by pass για να έχουν εκ νέου πρόσβαση στο ρεύμα.

Υπενθυμίζεται ότι παρουσία εισαγγελέα, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. εισήλθαν στην κατάληψη και εκκένωσαν τον χώρο ώστε να αποδοθεί στον ιδιοκτήτη, που είναι ο Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης.

Εντός του κτιρίου δεν βρισκόταν κάποιο άτομο. Επιπλέον, έχει γίνει κάλεσμα από τα άτομα του αναρχικού-αντιεξουσιαστικού χώρου στην Κάμαρα προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκκένωση της κατάληψης.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ