Θεσσαλονίκη: Βίντεο και φωτογραφία της 12χρονης διακινούσε ο 13χρονος – Η καταγγελία της μητέρας που οδήγησε στη σύλληψή του

Βίντεο και φωτογραφίες πορνογραφίας ανήλικων, στα οποία απεικονιζόταν η 12χρονη, που αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει, είχε αποθηκευμένα στο κινητό του και φέρεται να διακινούσε ο 13χρονος που συνελήφθη στην Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, από την έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, διαπιστώθηκε ότι ο 13χρονος είχε στο κινητό του 8 βίντεο και ένα αρχείο φωτογραφίας, με περιεχόμενο πορνογραφίας ανήλικων, στα οποία απεικονίζεται η 12χρονη.

Η μητέρα της 12χρονης, ήταν αυτή που κίνησε τα νήματα, προκειμένου να ξεκινήσει η έρευνα και να αποκαλύψει τις πράξεις του 13χρονου. Η ίδια κατήγγειλε πως άγνωστος δράστης – χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης κατείχε και διακινούσε μέσω διαδικτύου, αρχεία εικόνας και βίντεο που απεικονίζουν γυμνά ή ημίγυμνα μέρη του σώματος της κόρης της.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, ενημερώθηκε άμεσα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης και διενεργήθηκε ενδεχελής και εμπεριστατωμένη ψηφιακή διαδικτυακή έρευνα, στο πλαίσιο αυτεπάγγελτης προανάκρισης, από την οποία εξακριβώθηκαν τα στοιχεία ταυτότητας και ο τόπος διαμονής του 13χρονου.

Έτσι, σήμερα (04/04) το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, μετέβη στο σπίτι του 13χρονου και διεξήγαγε νομότυπη έρευνα, παρουσία εκπροσώπου της Δικαστικής Αρχής. Κατά την διάρκεια της έρευνας που διενεργήθηκε, βρέθηκε και κατασχέθηκε το κινητό του 13χρονου, όπου εντοπίστηκαν και τα παραπάνω αρχεία.

Εις βάρος του 13χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις εξής πράξεις: «χωρίς δικαίωμα κοινολόγηση σε τρίτο οπτικό και οπτικοακουστικό υλικό, στο οποίο αποτυπώνεται δημόσια πράξη άλλου που αφορά στη γενετήσια ζωή του, η οποία οδήγησε το θύμα σε απόπειρα αυτοκτονίας, κατά εξακολούθηση» και «κατοχή, διάθεση και διανομή υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω πληροφοριακών συστημάτων».

Ο ανήλικος παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην 6η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία πήρε προθεσμία και παραμένει υπό κράτηση.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ