Θεσσαλονίκη: Το «ευχαριστώ» της μητέρας στους αστυνομικούς – Απεγκλώβισαν το παιδί της από κλειδωμένο αυτοκίνητο

Στιγμές μεγάλης αγωνίας και τρόμου πέρασε μία μητέρα στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, όταν το 18 μηνών παιδί της κλειδώθηκε κατά λάθος μέσα στο αυτοκίνητό της. Το περιστατικό συνέβη το πρωί της Τετάρτης (7/8) με τους αστυνομικούς της ΔΙΑΣ που έκαναν τυχαία την περιπολία τους στην περιοχή να σπεύδουν να βοηθήσουν την μητέρα και το αγοράκι.

Θεσσαλονίκη: Σωτήρια παρέμβασης της ομάδας ΔΙ.ΑΣ στην Πυλαία – Έσωσε βρέφος από αυτοκίνητο

Το παιδί ήταν δεμένο στο παιδικό του κάθισμα, ενώ το αυτοκίνητο είχε κλειδωθεί και τα κλειδιά βρίσκονταν μέσα στο όχημα. Η μητέρα δεν είχε πάνω της δεύτερα κλειδιά και πανικοβλήθηκε, όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει τρόπος να ξεκλειδώσει το αμάξι.

Οι αστυνομικοί της ΔΙΑΣ χρησιμοποίησαν ένα ειδικό εργαλείο θραύσης κρυστάλλων για να σπάσουν το παράθυρο, από την απέναντι πλευρά όπου καθόταν το παιδί, με αποτέλεσμα να ξεκλειδώσουν το όχημα και να το απεγκλωβίσουν.

Μπορεί το παιδί να τρόμαξε από τον θόρυβο της θραύσης του τζαμιού, ωστόσο, αυτό ήταν το λιγότερο που θα μπορούσε να έχει συμβεί, εάν οι αστυνομικοί αργούσαν λίγο παραπάνω. Τελικά, η μητέρα πήρε στην αγκαλιά της το παιδάκι της και ευχαρίστησε εγκάρδια τους αστυνομικούς αλλά και τους διερχόμενους, που άκουσαν τις φωνές της και έσπευσαν να βοηθήσουν.

Το «ευχαριστώ» της μητέρας του παιδιού

Η μητέρα του αγοριού μίλησε στην εκπομπή LiveNews και ευχαρίστησε εκ νέου τους αστυνομικούς, που προσέτρεξαν και απεγκλώβισαν το παιδί της.

Όπως είπε, το αμάξι κλείδωσε αυτόματα. «Μάλλον όπως έδενα την ζώνη μου τα άρπαξε, μάγκωσαν στην ζώνη, δεν κατάλαβα. Περνούσαν εκείνη την ώρα και αμέσως οι άνθρωποι να είναι καλά σταμάτησαν», είπε αρχικά η μητέρα. «Αμέσως οι άνθρωποι ήρθαν, βοήθησαν έσπασαν το τζάμι και τελείωσαν, βγήκε το μωρό, όλα καλά» είπε και συμπλήρωσε ότι το παιδί δεν τραυματίστηκε.

«Ήταν πάρα πολύ προσεχτικοί, εξαιρετικοί. Ήταν εξαιρετικοί, πραγματικά χίλια, χίλια ευχαριστώ στους ανθρώπους, εξαιρετικοί. Θαύμα εκείνη την ώρα περνούσαν από εκεί. Ο Θεός τους έστειλε, ούτε ένα λεπτό πραγματικά», είπε για τους αστυνομικούς που την βοήθησαν.

Η περιγραφή αστυνομικού: Φώναζε συνέχεια «το παιδί μου»

Τον πανικό της μητέρας του αγοριού περιέγραψε ο υπαρχιφύλακας Χρήστος Γκανάτσιος, ο οποίος ήταν ανάμεσα στους αστυνομικούς που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το αγοράκι από το κλειδωμένο αυτοκίνητο.

«Η μητέρα ήταν σε κατάσταση πανικού και φώναζε συνέχεια “το παιδί μου, το παιδί μου”», είπε ο αστυνομικός στο MEGA.

Η αρχική εντύπωση που είχαν οι αστυνομικοί ήταν πως η γυναίκα είχε πέσει θύμα επίθεσης ή κλοπής. Όταν την ρώτησαν τι είχε συμβεί εκείνη δεν κατάφερε να τους μιλήσει, καθώς από την ταραχή της δεν μπορούσε να αρθρώσει λέξη. Τότε ήταν που όσοι βρίσκονταν στο σημείο έδειξαν στους αστυνομικούς το παιδάκι, το οποίο είχε κλειδωθεί μέσα στο όχημα.

Ανέφερε δε ότι η μητέρα στην προσπάθειά της να σπάσει το τζάμι του παραθύρου του οχήματος για να σώσει το παιδί της αυτοτραυματίστηκε. Ο ίδιος πάντως συνέστησε στους γονείς να παραμένουν ψύχραιμοι σε τέτοιες περιπτώσεις, ώστε να είναι σε θέση τουλάχιστον να παρέχουν πληροφορίες στους αστυνομικούς, που θα σπεύσουν για βοήθεια.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ