Θεσσαλονίκη: Θρήνος για τον θάνατο της 3χρονης – “Δεν είχε γίνει διάγνωση για 11 ημέρες”

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια θανάτου της 3χρονης στη ΜΕΘ του «Ιπποκράτειου» στη Θεσσαλονίκη, η οικογένεια της οποίας κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου. Η περιπέτεια ξεκίνησε όταν το παιδί εμφάνισε ένα πρήξιμο στον αστράγαλο.

Το τρίχρονο κοριτσάκι εισήχθη στο «Παπαγεωργίου» τη Μεγάλη Τρίτη και διακομίστηκε διασωληνωμένο το περασμένο Σάββατο στο «Ιπποκράτειο», όπου μέσα σε περίπου δυόμισι ώρες, κατέληξε. Μάλιστα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας, Νίκο Διαλυνά, το παιδί νοσηλευόταν επί 11 ημέρες σε μεγάλο νοσοκομείο και δεν έγινε διάγνωση, ενώ η μητέρα επαναλαμβάνει διαρκώς ότι δεν ξέρει πώς και γιατί «έφυγε» το παιδί της.

Ο δικηγόρος της οικογένειας της 3χρονης, σχολιάζοντας την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη για έρευνα των συνθηκών νοσηλείας του παιδιού στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου», ζήτησε να χτυπηθούν στη ρίζα τους τέτοιου είδους φαινόμενα.

Όπως επεσήμανε ο κ. Διαλυνάς, σύμφωνα με το thesstoday.gr: «Ο υπουργός Υγείας, συνάδελφος και φίλος Θανάσης Πλεύρης, επέδειξε τα γρήγορα αντανακλαστικά του, τα οποία είναι γνωστά στους συναδέλφους του και κατάλαβε ότι πρόκειται για ένα πολύ ευρύτερο κοινωνικό πλέον θέμα, διότι το να νοσηλεύεται ένα παιδί τριών ετών 11 μέρες σε ένα μεγάλο νοσοκομείο, να μένει αδιάγνωστο και τελικά να πεθαίνει, αφού προηγουμένως το μεταφέρουν σε άλλο νοσοκομείο, αφορά όλη την κοινωνία».

Και πρόσθεσε: «Και δη αφορά τους γονείς που έχουν παιδιά σε αυτή την ηλικία, τους παππούδες που έχουν εγγόνια σε αυτή την ηλικία και επομένως αυτού του είδους τα φαινόμενα πρέπει να διερευνηθούν και να χτυπηθούν στη ρίζα τους άμεσα».

Μιλώντας παράλληλα για τη μητέρα του άτυχου κοριτσιού, ο κ. Διαλυνάς δήλωσε: «Ένα έχω να πω, αυτό που λέει και επαναλαμβάνει συνέχεια η χαροκαμένη μάνα, η οποία αύριο κηδεύει και θάβει το παιδί της, είναι: Μου έφυγε το σπλάχνο μου μέσα από τα χέρια μου και δεν ξέρω πώς και το γιατί».

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ