Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη και κρατείται παρουσιαστής που κατηγορείται για εκβιασμό 2 ατόμων μέσω δημοσιευμάτων

Συνελήφθη στο πλαίσιο του Αυτοφώρου κι αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιων του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης ένας 56χρονος παρουσιαστής, που φέρεται να εμπλέκεται σε υποθέσεις εκβιασμού δύο ατόμων σχετικά με δημοσιεύματα που τους αφορούσαν σε εφημερίδα 39χρονου εκδότη, ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τη δικαιοσύνη με αντίστοιχες υποθέσεις.

Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εκβιασμούς – Ζητούσαν χρήματα για να μην τον δυσφημίσουν σε ΜΜΕ

Σημειώνεται ότι ο 39χρονος συγκατηγορούμενός του, ιδιοκτήτης ιστοσελίδων και εφημερίδας, αναζητείται από τις αρχές. Σε βάρος τους ασκήθηκε δίωξη για απόπειρα εκβίασης κατά συναυτουργία και κατά συρροή.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα ξεκίνησαν όταν ένας 44χρονος τραγουδιστής απευθύνθηκε στις αρχές καταγγέλλοντας ότι ο 39χρονος ιδιοκτήτης τον εκβίαζε ζητώντας, μάλιστα, το ποσό των 15.000 ευρώ προκειμένου να μην δημοσιευτεί στην εφημερίδα κείμενο που τον εμφάνιζε ως παιδεραστή.

Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου, αντίστοιχη καταγγελία είχε γίνει και από έναν ακόμη 46χρονο άνδρα, ο οποίος κατέθεσε ότι ο 39χρονος ζητούσε να του καταβληθεί το ποσό των 200.000 ευρώ, ώστε να αποσύρει ανάλογα δημοσιεύματα.

Ο 56χρονος κατηγορούμενος παρουσιαστής φέρεται να ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον 46χρονο, ζητώντας του μέρος των χρημάτων, έπειτα από συνεννόηση με τον 39χρονο. Κατά τη συνάντηση τους σε ξενοδοχείο της περιοχής αεροδρομίου, άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης προέβησαν στη σύλληψη του 56χρονου.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ