Θεσσαλονίκη: Δύο συλλήψεις για εκβιασμούς – Ζητούσαν χρήματα για να μην τον δυσφημίσουν σε ΜΜΕ

Στη σύλληψη ενός 56χρονου για απόπειρα εκβίασης και δυσφήμηση προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές στη Θεσσαλονίκη. Μαζί του συνελήφθη και ένας 39χρονος συνεργός του, καθώς, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι δύο δράστες φέρονται να ζητούσαν χρήματα για να μην δυσφημίσουν τα θύματά τους.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους έφτασαν, όταν ένας 46χρονος κατήγγειλε ότι αρχές του Απριλίου συναντήθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη με τον 39χρονο, έπειτα από μεσολάβηση του 56χρονου, προκειμένου να τον βοηθήσει σε προσωπικό του ζήτημα. Έπειτα από ανεπιτυχή μεταξύ τους συμφωνία, που περιελάμβανε και χρηματική αμοιβή, ο 39χρονος συνεπικουρούμενος από τον συνεργό του, απαίτησε χρηματικά ποσά προκειμένου να μην τον δυσφημήσει σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα.

Επιπλέον, οι αστυνομικές αρχές σχημάτισαν και δεύτερη δικογραφία σε βάρος του 39χρονου για τα ίδια αδικήματα, έπειτα από έγκληση που υπέβαλε 44χρονος, ο οποίος ανέφερε ότι προ ημερών συναντήθηκαν στην περιοχή των Αμπελοκήπων και συμφώνησαν προκειμένου να τον βοηθήσει επαγγελματικά, διαφημίζοντάς τον μέσω διαδικτύου, έναντι χρηματικού ποσού.

Λόγω μη καταβολής μίας δόσης (2.480 ευρώ) από το ποσό που είχαν συμφωνήσει, ο δράστης απείλησε τον 44χρονο και φιλικό του πρόσωπο, που είχε μεσολαβήσει, ώστε να έρθουν σε επαφή, ότι θα τους δυσφημήσει, ενώ στη συνέχεια αύξησε τη χρηματική αξίωση στις 14.880 ευρώ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ