Θεσσαλονίκη – Σύλλογος Γονέων Πεύκων για επεισόδιο μαθητών σε Γυμνάσιο: Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν είναι ουσιαστικά

Για μέτρα κατά της σχολικής βίας που «δεν εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος» κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων Πεύκων Θεσσαλονίκης, με αφορμή το περιστατικό που σημειώθηκε στο 2ο Γυμνάσιο της περιοχής το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «δεν γίνονται ουσιαστικές δράσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον για την ουσιαστική πρόληψη της ενδοσχολικής βίας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου

«Με αφορμή το περιστατικό στο 2ο Γυμνάσιο Πεύκων, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται από την ίδια την ζωή, ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας δεν εστιάζουν στην ουσία του προβλήματος, αλλά σε κινήσεις εντυπωσιασμού. Αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας να εστιάσουν στην μακροπρόθεσμη αντιμετώπιση αυτού του σοβαρότατου ζητήματος, με την αυστηροποίηση των ποινών και την πλατφόρμα καταγγελίας, καταδεικνύεται ακόμη περισσότερο ότι βλέπει το δέντρο και όχι το δάσος, αφού τα τελευταία δεν αντιμετωπίζουν το πρόβλημα στην ρίζα του, δηλαδή στις γενεσιουργές αιτίες.

Καταδεικνύεται, συγχρόνως, περίτρανα αυτό που λέγαμε και καταγγέλλαμε διαρκώς, ότι η παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία είναι ελλιπής έως και ανύπαρκτη. Ότι δεν γίνονται ουσιαστικές δράσεις μέσα στο σχολικό περιβάλλον για την ουσιαστική πρόληψη της ενδοσχολικής βίας.

Απαιτούμε ως γονείς την διαρκή παρουσία ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών στα σχολεία. Παράλληλα, χρειάζονται μέτρα στήριξης της οικογένειας και των νέων και το περιεχόμενο του σχολείου να ενισχυθεί με πολιτιστικές, αθλητικές και άλλες δράσεις που θα εστιάζουν σε αξίες, όπως η αλληλεγγύη, η συλλογικότητα».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ