Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης – “Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, αλλά αν δεν κάνει, πετάξτε το”

Συγκλονίζει ο σύζυγος της 44χρονης από τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης που πέθανε λίγες ώρες μετά τον εμβολιασμό της. Ο θάνατος της γυναίκας, μητέρας δύο παιδιών αποδόθηκε σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση σε ανακοπή καρδιάς, ενώ όπως είπε κατά την ενημέρωση της Τετάρτης η πρόεδρος της Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου, ο θάνατός της δεν συνδέεται με το εμβόλιο.

«Μας είπαν ότι έσβησε από ανακοπή, οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου και δεν οφείλεται στο εμβόλιο», δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο Κωνσταντίνος Γκουγκουλiάνης, σημειώνοντας ότι έχει οριστεί και από την οικογένεια ιατροδικαστής και δικηγόρος. «Το θέμα είναι τι προκάλεσε» το έμφραγμα, λέει.

«Δεν τα ρίχνω στο εμβόλιο, το εμβόλιο έχει βγει για καλό», είπε και υπογράμμισε πως, «αν δεν κάνει το εμβόλιο, ας το αποσύρουν. Γιατί βγαίνουν και μιλάνε αν δεν ξέρουν ακόμα αν φταίει. Είναι κακό να το παραδεχτούμε αν δεν κάνει και να το πετάξουμε;», διερωτήθηκε.

Όπως είπε μάλιστα, η σύζυγός του, Μάρθα, ήθελε να κάνει το εμβόλιο για να μπορέσει να δει τον ηλικιωμένο πατέρα της, στη Φλώρινα. Μάλιστα, θα έκλεινε ραντεβού για Pfizer, αλλά λόγω του ότι αργούσε το ραντεβού, έκλεισε AstraZeneca, που ήταν νωρίτερα.

«Το συζητήσαμε, είχαμε κλείσει ραντεβού στις 12:40 τη Δευτέρα του Πάσχα. Το έκανε, κάτσαμε, φάγαμε, πήγαμε στην παραλία της Χαλάστρας και ήπιαμε καφέ. Μου είπε ‘δεν έχω ενοχλήσεις’, μετά μου είπε ότι κρύωνε. Είχε δέκατα, αλλά γνωρίζαμε για τις παρενέργειες και δεν ανησυχήσαμε, πήρε χαπάκι και της έπεσε ο πυρετός», περιέγραψε ο άνδρας.

«Λίγο πριν τις 3:00 περίπου, την άκουσα να μην μπορεί να πάρει ανάσα, ξύπνησα και δεν είχε τις αισθήσεις της. Πήρα το ΕΚΑΒ, προσπάθησαν, πήγαμε στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν, αλλά ήταν αργά», συνέχισε ο άνδρας, αναφερόμενος στον θάνατο της γυναίκας του.

Και διερωτήθηκε «γιατί επιμένουν να το κάνουν στους 30-39 όταν όλες οι χώρες το έχουν απαγορεύσει σε αυτές τις ηλικίες; Έχουμε οι Έλληνες διαφορετικό DNA;». «Χειροκροτώ τις προσπάθειες της κυβέρνησης να φέρουν τα εμβόλια γρήγορα στη χώρα μας, αλλά αν προκαλεί προβλήματα, πέταξέ το», κατέληξε.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ