Θεσσαλονίκη: Συγκατοίκηση ηλικιωμένων για συντροφιά και οικονομία – BINTEO

Την απόφαση να συγκατοικήσουν έλαβαν ηλικιωμένοι στην Θεσσαλονίκη με στόχο να αντιμετωπίσουν την μοναξιά τους αλλά και να περιορίσουν τα έξοδά τους. Έτσι η ανάγκη για συντροφικότητα και παρέα γέννησε την ιδέα της συγκατοίκησης και την δημιουργία του συλλόγου «Συγκατοίκηση Φίλων 60+».

Συγκεκριμένα, όπως λένε μέλη του Συλλόγου στον ΑΝΤ1 οι ίδιοι δεν επιθυμούν να γίνουν βάρος στα παιδιά τους, ούτε να καταλήξουν σε οίκους ευγηρίας.

«Είμαι σχεδόν από τα πρώτα μέλη, μου άρεσε η ιδέα γιατί ξαφνικά έμεινα μόνη μου και είχα απόλυτη ανάγκη από παρέα», αναφέρει σε δηλώσεις της η κ. Ρίτσα Τζούτζου, η οποία στην συνέχεια συμπληρώνει: «Δε θέλω η κόρη μου να έχει τον νου της και σε εμένα, έχει τόσα πολλά στο κεφάλι της».

Από την πλευρά του, ο συντονιστής της πρωτοβουλίας κ. Σάκης Καβακόπουλος αναφέρει: «Πέρσι τον Αύγουστο έπρεπε να αφήσω το σπίτι που έμενα, γιατί η κόρη μου μεγάλωσε κι έπρεπε να ζήσει μόνη της και να κάνει την δική της ζωή»

Μάλιστα, αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού, κάθε εβδομάδα ο Σύλλογος οργανώνει συναντήσεις κι εκδρομές για τα μέλη του.

«Τo συναίσθημα που ανταλλάζουμε κάθε φορά που συναντιόμαστε ή όταν πηγαίνουμε εκδρομή είναι κάτι το καταπληκτικό, γιατί αυτούς τους ανθρώπους δεν τους ξέραμε πριν», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Καβακόπουλος.

Παράλληλα, αξίζει να τονισθεί πως τα μέλη του Συλλόγου ζητούν την στήριξη του κράτους προκειμένου εγκαταλελειμμένα δημόσια κτήρια να γίνουν κατοικήσιμα με στόχο οι άνθρωποι αυτοί να φιλοξενηθούν εκεί.

«Θέλουμε να δημιουργηθούν ατομικοί χώροι και να έχουμε την ανεξαρτηρσία μας, να νιώθουμε ότι συγκατοικούμε κι όχι ότι είμαστε τρόφιμοι», λέει χαρακτηριστικά η κ. Τζούτζου.

Τέλος, σημειώνεται ότι τα μέλη του Συλλόγου μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 400.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ